Блог

За майките и лятната ваканция

Днешната статия посвещаваме на майките и по-точно: как биха могли да разнообразят своето време и това на децата си през лятната ваканция. Ние от учебен център Pin Academy считаме, че лятото освен време за игра, би могло да се оползотвори в посока към развитие на уменията и способностите на учениците.

Някои от майките предпочитат да запишат децата си на заниманията с академичен характер – езиков курс по английски, немски, испански, руски или италиански; уроци по математика или български; подготовка за бъдещи първокласници; компютърен курс по Photoshop и други.

Друга част от родителите, които ни се довериха за летните занимания, искат децата им да посещават креативни курсове с развлекателен характер. Това са например готварската работилничка, работилничката за приказки и новите ни арт класове, които са ръководени от художничката Катя Казакова.

Идеален вариант също е комбинация от различни активности, които ще помогнат на детето да развие своята концентрация, да прекара приятни часове, като усвоява нови знания без напрежението от училище и стресa от поставянето на оценки. Пример за това е Преси, който е от София, но всяко лято посещава нашите летни курсове с желание.

И понеже темата е посветена на майките – бонусът за тях, докато децата им са в Pin Academy, е че могат да излязат по женски да пият кафе, да отидат на плаж, на пазар или на разходка, или пък да бъдат на работното си място, но да знаят, че децата им прекарват полезно времето си при нас.

Нека лятната ваканция бъде страхотно изживяване за всички!

 

 

Разгледай още