работилнички

Работилничка за приказки

Искате Вашето дете да обогати речника си? Да развие въображението си? Да се опознае и да моделира хармоничен свят в себе си? Работилничката за приказки е мястото, където то ще може да осъществи всичко това.
Дати
 • Продължителност

  Целогодишно

 • Преподавател

  Диана Атанасова

 • Цена

  10 лв./ посещение

За курса

Работилничката за приказки е мястото, където под формата на игра Вашето дете ще намери себе си. В основата си нашите занимания целят чрез съпреживяването на прочетените, разказани и пресъздадени или променените според индивидуалните нужди приказни ситуации, децата да изградят положителна нагласа и вяра в доброто. Освен това работилничките предлагат културно забавление, в което децата ще имат възможността да бъдат артистични, да се изявят, да развият въображението си.

Нашите занимания са пресечната точка между педагогика, психология и литература. Те са вид арт - терапия, чрез която се постига моделиране на хармоничен вътрешен свят на личността. Децата избират своите герои. Те научават посредством приказките много за своя вътрешен свят. Освен това участват активно в създаването на приказки, с което ги въвеждаме в света на изкуството. 

В днешния свят, доминиран от технологиите, смятаме за жизненоважно децата да се потопят, макар и за малко, в приказния свят. В нашите приказни работилнички те ще формират правилни житейски модели на поведение, ще обогатят знанията си, чрез използването на мъдрости и житейски уроци от неизчерпаемия приказен извор.

Тези занимания имат положителен ефект върху емоционалната интелигентност на личността, чрез натрупването на опит от различни житейски ситуации в търсене и извличане на поуката. В резултат у децата се изгражда трайно по- добро отношение към живота и разбиране на взаимоотношенията в реалния свят.

Децата са разделени на две групи според възрастта - предучилищна възраст - от 3 до 6 години и училищна възраст - от 7 до 10 години. 

Занятията протичат с музика, творене на различни ръкоделия и най- вече слушане, коментиране и създаване на приказни истории. Те развиват:

 • Въображението;
 • Концентрацията;
 • Емоционалната устойчивост;
 • Поведенческо моделиране;
 • Комуникацията и работа в екип;
 • Позитивна нагласа и вяра в доброто;
 • Хармонизиране на вътрешния свят.

Нека децата Ви се забавляват, творейки, учейки през изкуството, споделяйки своя приказен свят с други деца! Ще бъдат щастливи да започнат своята приказка с нас!

Очакваме ги!

 

 

Преподавател

Диана Атанасова

За мен работата с деца е творчески процес, изпълнен с вдъхновение. Всяко дете носи своята уникалност и приказен герой, които е добре да познава, за да расте щастливо. Като педагог прилагащ приказната арт-терапия, зная, че да изградим и възпитаме правилно отношение към себе си и другите е едно от най-важните условия за по-добър живот. Вярвам, че във времето, което живеем, ние и нашите деца пишем своята приказка всеки ден. Нека тя да бъде пъстра и цветна - изпълнена с положителни емоции!

Предстоящи дати

Разгледай също

Всички работилнички