Блог

За родителите и децата

В забързания, модерен и технологичен свят, в който живеем, родителите имат все по-малко време за своите деца. Ето някои предложения от нас, приемете ги като предизвикателство и опитайте някои от тях:

  • Предложете на децата си да измислите заедно някоя приказка или история. Ако те все още не могат да пишат, може да нарисуват картинка по нея. Но ако вече знаят как да пишат, добре е да им дадете химикал и лист хартия. Така не само ще упражняват правописа (което е сериозен проблем), но и ще развият въображението си. Ако все пак Ви липсват идеи - доверете ни се. В работилничката за приказки на Pin Academy се случват вълшебства. 
  • Ограничете времето, което прекарват на телефона или таблета. Страхотно ще е, ако успеете да отделите поне половин час да играете игри, но по старомодния начин – настолни, логически или за познаване.
  • Когато времето е хубаво, прекарвайте повече време на открито, отидете на разходка в парка или на поход.
  • Не пропускайте да контролирате процеса на писане на домашни – така ще се изгради навик, че нещо трябва да се направи. Не е нужно да учите и Вие по различните учебни предмети, ако детето Ви е вече в 5ти клас. На тази възраст те са достатъчно самостоятелни. Могат също сами да носят и раницата си.
  • Възпитавайте ги в това да уважават по-възрастните хора, да казват “благодаря”, да бъдат съпричастни, като за това често е важен личния пример.
  • От ранна възраст ги учете, че плодовете и зеленчуците са полезни за здравето, важно е каква храна приемаме, за да се чувстваме добре и във форма. Не е нужно да се изпада в крайност. Ако шоколадът е забранен, детето ще намери начин да си навакса, когато порасне.
  • Развивайте таланта на децата си. Ако Вие виждате, че наистина има потенциал, повярвайте в него и го запишете на танци, курсове по английски или немски, математика или български, акробатика или арт занимания. Ако пък детето Ви иска да готви, но Вие нямате достатъчно търпение, очакваме Ви при нас в готварските работилнички на Pin Academy.

Какво бихте добавили към нашия списък?

Разгледай още