Блог

За всички тийнейджъри, които искат да опознаят Европа

В днешната статия на Pin Academy даваме малко полезна информация за тийнейджърите, които обичат приключенията и пътуванията. 

  • Какво е DiscoverEU?

DiscoverEU е инициатива на Европейския съюз, която ти дава възможност да разгледаш Европа чрез пътуване. Използва се предимно железопътен транспорт. Пътуването с влак ще ти даде възможност да се насладиш на удивителните пейзажи в Европа и да откриеш или преоткриеш много европейски градове и селца.

  • Има ли ограничения?

Да има. Трябва да си роден/а в интервала 1 януари 2001 г. и 31 декември 2001 г. 

Да имаш гражданство на една от държавите-членки на Европейския съюз към момента на решението за възлагане.

  • Кога е следващият кръг?

Почти 50 000 млади хора получиха пътна карта от първия кръг за кандидатстване през юни 2018 г. Другият кръг ще се проведе между четвъртък, 7 ноември 2019 г. от 12:00 часа (CET) и четвъртък, 28 ноември 2019 г. от 12:00 часа (CET). https://europa.eu/youth/discovereu_en Последвай линка, за да се регистрираш! Ако те изберат, можеш да пътуваш за период от минимум 1 ден, до максимум 30 дни в периода между 1 април 2020 г. и 31 октомври 2020 г

  • Мога ли да пътувам с приятелите си?

Да, можеш! Зависи от теб. Можеш да отидеш самостоятелно, или да добавиш до 4 приятели в твоята група, при условие, че отговарят на условията за допустимост по-горе. Условията са описани в страницата на програмата.

Екипът на Pin Academy желае успех на всички кандидати!

 

 

Разгледай още