Блог

Често срещани грешки при IELTS

В днешната ни статия ще разгледаме някои често срещани грешки, които допускат кандидатите за IELTS.

  1. Считате, че свободно владеете английски език и не е необходимо да ходите на курс. Всъщност високото ниво на английски е само първата крачка. След това подробно трябва да се запознаете с формата на изпита и техники за това как най-успешно да се справите с него. Всичко това можете да научите в IELTS курса на Pin Academy.
  2. Говорите твърде много или малко по време на Speaking частта на изпита. За да имате точна преценка колко трябва да говорите, е необходима практика, както с преподавател, така и с други кандидати. Ще трябва и да научите определени фрази и изрази, които да използвате, докато мислите какво да кажете. Разбира се, нужно е и да бъдете максимално концентрирани и да разбирате какво точно Ви питат. Не пропускайте да поработите не само върху граматиката и лексиката, но и върху произношението.
  3. Подценявате писането, а то не е никак лесна задача. Не пропускайте да анализирате съществена информация от графиките и внимавайте точно каква е темата във втората задача при писането. Вижте някои съвети за писане тук.
  4. Не си разпределяте времето правилно и накрая на изпита може да се окаже, че все още не сте отговорили на всички въпроси. Ето защо по време на предварителните тренировки е задължително да следите за времето, което отделяте на всеки компонент.
  5. Бързате прекалено много и не си отделяте време да прегледате за грешки. Вероятно по време на подготовката сте имали компонент, който Ви е бил по-труден от останалите. Не пропускайте да проверите именно него.

Ако имате нужда от още информация или необходимост от професионална помощ, обърнете се към нас. В Pin Academy знаем как да се справим с IELTS.

Разгледай още