Блог

Ползите да се учи с музика

Колко пъти на ден влизате в YouTube или пускате радиото, за да слушате музика? И каква част от тази музика е на английски? Със сигурност си припявате поне припева, докато отивате към работното място или до училище.

В учебните зали на Pin Academy, както и на рецепцията често звучи музика. Как по-точно присъства по време на уроците по английски?

Още с най-мъничките ни ученици заучаваме кратки песни с движенията. Там винаги са включени и новите думи по дадената тема. Колкото са по-малки децата, толкова повече обичат не само да пеят, но и да танцуват.

При учениците от втори до седми клас има нова песен във всеки нов урок. След като я чуят няколко пъти, те  лесно запомнят нови думи, цели изрази и словосъчетания. На този етап музиката помага както за учене, така и за създаване за ведра и неформална атмосфера. Самото пеене или слушане на песента ги разтоварва от напрежението и ги забавлява.

При тийнейджърите и възрастните, макар и в учебната програма да не са включени песни, не е никакъв проблем да се извади текста и да се чуе, като особено приятно е, ако това са модерни или добре познати песни.

Несъмнено музиката по време на учебните занятия помага за по-добра концентрация, предизвиква приятни емоции, подобрява и улеснява запаметяването на нови думи, изрази или граматични конструкции. Така че една, две или повече песни по всяко време на урока са винаги добра идея.

Разгледай още