Блог

Pin Academy като сериал

Ако трябва да сравним нашето Училище за живота с някой сериал, то това би бил любимият на много поколения “Приятели”. Всеки ден се завихря интересен епизод, който започва с пристигането на всички в квартирата. Посрещаме курсистите с усмивка – при нас всеки се познава с курсистите на другия, с които си говори, прави снимки, черпи с нещо за хапване или просто помага в учебния процес по английски, математика или някой от другите ни предмети.

Николай е като Джоуи – обича храната, но пък я споделя с другите (само да не е шоколад, че го омита като прахосмукачка и остават само следички по пода). Умее да готви супер вкусно като Моника, но не е педант на тема чистота като нея. В тази роля влиза Петя, която забърсва прозорците, полива цветята и нарежда всичко на мястото му. Илина е като Рейчъл – романтичка и половина, а Брад Пит й е еталон за най-прекрасен актьор (не за друго). Петя също като Рейчъл е малко разглезена и е започнала работа за първи път на 20 години. Петя и Илина са малко като Фийби – недочули или недоразбрали, а по отношение на песните пък  Петя е 1:1 с Фийби, т.е. супер фалшиво. Ако говорим за работата , всички са като Рос – сериозни и важни – сигурно често отчегчават приятелите и роднините си като започнат да говорят само за това.  Но пък разбират какво правят и всъщност много се забавляват. У всеки дреме и по един Чандлър – със страхотно чувство за хумор, само да не е тръгнал накриво деня, че тогава става драма.

В ситкома често влизат и роднини – кой да учи, кой да работи, а друг – само да намине да пита: “Какво става?”.  Не може и без появата на Павел Добрев, който си стои на рецепция, задава въпроси от “Стани Богат” и тъпче върху току-що изчистения под.  

Често е шумно, весело и интересно, а краят е отворен. Скоро Мина (преподавателката по компютърна грамотност) ни беше питала дали понякога не ни омръзва все едно и също, но истината е, че никога не е същото, защото сценарият е различен всеки ден.

Разгледай още