Блог

Летни игри за деца на открито

В разгара на най-отпускарския сезон, всички предпочитат да прекарват повече време навън. Разбира се, децата си имат своите задължения като четене на задължителна литература, летен курс по английски, български или математика, но все пак има и много време за игри. Ето няколко забавни предложения от Pin Academy, които може да пробвате:

  • На английски тази игра се нарича Bob for apples. Идеята е да се напълни леген с вода и да се сложат ябълки вътре. Може за всяко дете по отделно. Играта печели детето, което за определено време извади най-много ябълки, но без ръце, а единствено с уста.
  • Тебеширено изкуство - не се изисква повече от това да вземете комплект тебешири в различни цветове и да изберете мястото, където децата да творят. С тебешири могат да си начертаят и играят на куцанка, както и морски шах.
  • Лов на съкровища - може да вземете дребни предмети и да ги скриете на различни места. След това помислете за интересни улики, които да помогнат на децата да открият предметите.
  • Картини в облаците - сядате на пейка или се излягате на плажа и описвате каква форма виждате, образувана от облаците - животно или фигура. Децата трябва да намерят къде точно е това, което виждате.
  • Тревата е лава - постелете различни одеяла, хавлии или килимчета върху тревата. Необходимо е децата да стъпват само върху тях, защото тревата е “лава”. Който попадне на трева, изгаря от играта.
  • Горещ картоф - децата сядат в кръг и си подават предмет, който е “горещ картоф”. Правят го възможно най-бързо. Когато някой го изпусне, отпада от играта. Може да се играе и с музика - когато спре музиката и някое дете все още държи предмета, отпада от играта.
  • Открадни бекона - това е игра за два отбора. Всяко дете от отбора си има номер. Между двата отбора се поставя предмет - играчка или топка, който е “беконът”. Когато кажете номер на играч, от по един участник от всеки отбор се спускат да вземе “бекона”. Ако успешно го вземе, печели точка.

Играли ли сте някои от тези игри? Ако не, бихте ли ги пробвали с Вашите деца?

 

Разгледай още