Блог

Курс по английски и немски език за малки деца

18 септември

Вашите малчугани са палави, шумни, разсеяни. Вие сте изморени и последното нещо, с което Ви се занимава в свободното време е да ги водите по уроци и тренировки. Има ли смисъл едно дете на 4 години да учи английски или немски език? Та то едва говори български! А да ходи на футбол или танци? Та то не знае кое е ляво и кое дясно и изобщо няма чувство за ритъм или умения с топката?

Никой не се е родил научен! Всяка усвоена информация има смисъл. Децата научават език много по - бързо отколкото възрастните. Под формата на игра, със сугестопедични и чисто интуитивни методи, децата на възраст 4-5 години запомнят чужди думи с лекотата, с която учат думи и на родния си език. Те възприемат новото и то се подрежда в пирамидата на общото познание. Това са най - трайните знания. Те са в основата на всяко езиково обучение. Затова не се чудете защо една голяма част от уроците по английски или немски на децата на тази възраст протичат в пеене, рисуване и смях. Така децата, асоциирайки езиковото обучение с удоволствието ще научават лексика и граматика без усилие и после, когато станат ученици няма да възприемат учението като скука и досада, а винаги ще си спомнят за приятните моменти. Още повече, така научават думите от ежедневието, цветовете, посоките и много глаголи на целевия език.

Същото е и с танците и спорта. Вашето дете трябва да спортува. Така извличате различни ползи. Първо детето заяква и съответно ще бъде по - здраво. Ще бъде и по - дисциплинирано - защото спортът възпитава. Ако играе футбол, баскетбол или друга колективна игра ще бъде по - координирано и ще се научи да работи в екип. Танците и гимнастиката развиват правилната стойка. А ако Вашето дете тренира по 2 месеца различни спортове - не се отчайвайте. То не е непостоянно или мързеливо - просто търси себе си. Оставете го да научи по малко за всеки спорт - така човек опознава света. Говорете с децата си, насочвайте ги, но ги оставяйте сами да избират какъв език да учат, към какъв спорт да се насочат, да ходят в театрални школи, музикални групи, да свирят на инструмент. Кой знае - може Вашият мъник да стане бъдещ концертиращ пианист, капитан, поет, шеф-готвач, атлет или професор! Кой знае! Ние в Пин Академи помагаме на децата да разгърнат пълния си потенциал! Доверете ни се!

Разгледай още