Блог

Кратък наръчник за успешна учебна година

Учебната година вече започна – малко несигурно и с много въпросителни, но все същите изисквания (даже малко повече) към учениците. За да няма стрес и всичко да върви по мед, от Pin Academy съставяме този кратък наръчник за успех:

  1. Едно от най-важните неща е да си осигуриш достатъчно почивка и добър сън. Така всички предизвикателства ще бъдат лесно изпълними.
  2. Не изоставай с уроците. Даже да си убеден, че няма да те изпитат на другия ден, прочети си урока. Всичко е свързано, а в 7ми клас ще ти трябват и знания от предните години.
  3. Ако усетиш затруднения, потърси помощ от приятели или учители. Към нашия екип може да се обърнеш за помощ по английски, немски, испански, руски, български и математика.
  4. Отделяй време и на интересите си – спорт, рисуване, готварство – всичко, което те разтоварва.
  5. Организирай си добре времето. Не само на възрастните, но и на децата и тийнейджърите, времето никога не е достатъчно. Но ако си поставиш за цел да напишеш домашната си за два часа без да се разсейваш, то тогава след това ще си свободен по-дълго време за нещо забавно.
  6. Ако не разбираш нещо, попитай още в час – там е мястото, където нещата трябва да са ясни и се запомнят най-лесно.
  7. Бъди толерантен към съучениците си, които работят по-бавно. Нещо, което може да направиш, е да помогнеш. Не се подигравай на по-слабите ученици.
  8. Включвай се към различни извънкласни занимания – те ще развият таланта ти. Страхотно би било, ако участваш в състезания по английски или математика, защото проверяваш знанията си и виждаш върху какво има още до поработиш.

Желаем успех на всички малки и големи ученици и най-вече на нашите сладки и ученолюбиви курсисти.

Разгледай още