Блог

7 причини да пишем домашна работа

В Pin Academy много често родителите ми задават въпроса: ”Давате ли домашна работа?” Когато отговоря утвърдително, незабавно следва киселата физиономия на детето, което не желае да бъде обременено с нещо допълнително освен самия урок по английски. Ето обаче 7 доказани и работещи доводи в полза на домашната работа:

  1. Затвърждаване на знания – ако се разчита само на часа в езиковия център, ще се запомни малка част от думите или правилата. Но писането на упражнения или думи у дома, позволява отново да се върнем към изучения материал и да си припомним.
  2. Забавление – не винаги домашните са скучни. Поне веднъж месечно децата работят по проект, който е свързан с изработването на макет, плакат, презентация или други (може да видите повече за проектите тук).
  3. Споделяне – покрай писането на домашни родителите или приятелите ни също могат да научат нова дума, полезно правило или любопитен факт.
  4. Самостоятелност – случва се в час децата да разчитат на помощ и подкрепа от учителя, или ако са в група – на това, че могат да останат незабелязани и да оставят по-активните деца да вземат участие. Положеният труд след учебните занятия учи децата да се справят сами с поставената задача.
  5. Обратна връзка – несъмнено след проверка на домашната работа, учителят може да прецени какви затруднения има детето и върху какво има нужда да се поработи повече.
  6. Нови знания – докато пишем упражнения, есе или четем текст, може да срещнем нови думи, които да проверим в речника и да научим.
  7. Отговорност – създаването на навик за писане на домашна работа спомага за изграждането на самодисциплина и чувство за отговорност.

Какво е Вашето мнение за домашната работа? Очакваме Вашите коментари и отзиви на имейл info@pinacademy.bg или на нашата фейсбук страница Pin Academy.

 

Разгледай още