Блог

7 думи на английски, с които свързваме есента

Със захлаждането на времето започваме все повече да се заседяваме у дома, увлечени в любими занимания, докато се наслаждаваме на красивите гледки през прозореца и вкусна храна. Ето и някои много подходящи думи на английски език за този сезон:

  • Hygge - след като прочетох “Хюга - тайната на датчаните за щастлив живот” тази дума се превърна в синоним за домашен уют. Ако не сте я чели, само с няколко думи това е подходящо осветление - свещи или лампи, пухени одеяла, книги и всичко останало, което Ви носи спокойствие и удовлетворение от времето у дома.
  • Blanky - идва от blanket - одеяло, с което обаче си наметнат или увит. Звучи супер сладко особено, ако в ръка държите чаша чай или горещ шоколад.
  • Deciduous - означава широколистен. Думата има латински корени от dēciduus, което означава падам. Какво би била есента без килима от опадалите червени, кафяви или жълти листа, които шумолят под краката ни, докато вървим (с изключение на дъждовните дни, защото тогава никак не е романтично).
  • Equinox - равноденствие. В годината има две равноденствия - пролетно и есенно. Това са дни, в които деня и нощта са приблизително равни като продължителност. Есенното равноденствие за тази година вече настъпи на 22 септември.
  • S’more - идва от some more и представлява десерт от шоколад и маршмелоу между две бисквити, често приготвени на огън на открито. Понеже в България тази традиция не е много популярна, може основно да заложим на шоколада и бисквитите и просто за се запознаем с тази дума - s’more.
  • Susurrous - убедена съм, че тази дума Ви привлече вниманието, ето защо пробвайте да я кажете на глас няколко пъти. В английския език има различни думи, които описват астрономическото време. Например, petrichor онзи мирис на земя, когато завали дъжд след дълга суша. А думата susurrous описва шумоленето на вятъра, който подхваща опадалите есенни листа.
  • Cornucopia - тази дума също е с латински произход и означава рог на изобилието. Свързва се с всички блага- плодове и зеленчуци, които ни дава земята, за да се изхраним.

Коя от тези думи бихте запомнили и какво още бихте добавили към списъка на Pin Academy?

Разгледай още