Блог

Първият рожден ден на Pin Academy

5 септември

На 05.09 се проведе големия купон, с който отзнаменувахме първата годишнина на Академията. Събра се целият екип на учебния център, заедно с няколко скъпи наши приятели. Тематичното парти се проведе под надслов: Френска вечер с игри.

Обстановката ни отведе с Париж – Едит Пиаф, Далида и Ален Делон, Жо Дасен, Заз ... Менюто беше почти изцяло от френската кухня – кроасани, фондю, френски сирена, франзелки, плодове и френски вина. Дори салфетките ни бяха тематични – с Айфеловата кула, стилизирана в най – различни варианти. Ваня, водещата на готварските работилнички ни изработи уникална бяла торта с декорация от розови френски макарони. Пиршество за сетивата.

Започнахме честването организационно -  целият екип се включи в подготовката на почерпките. Гостите ни донесоха прекрасни подаръци и получихме най – милите възможни пожелания.  Ние имахме обаче едно изискване към тях – нашата управителка и директор по учебната част – Петя събра всички телефони в една кутия. На рожден ден, като на рожден ден. На никой не бе позволено да си гледа в телефона, докато Pin Academy празнува своята годишнина.

След това дойде и още по- веселата част – игрите. Условието на поканата беше, всеки гост да измисли игра или някакъв вид презентация, с която да забавлява останалите.

Имаше невероятно интересни  хрумвания. Играхме във викторини, разделени на отбори. Отговаряхме на въпроси на френска тематика от всички сфери на науката. Имаше асоциации, отгатвахме думи, които се изиграваха от някой участник пред целия му отбор. Отборите познаваха максимален брой думи в рамките на 3 минути. Повярвайте, оказа се доста трудно да се обяснят само с жестове понятия като „хумус“, „брашно“, "фейсбук", „кокошарник“ или дори „мекица“. Но всички отбори имаха отлични попадения. Мина, нашата преподавателка по компютърни науки, беше подготвила интересна игра - закачка: раздаде на всеки гост листче с по 3 френско звучащи думи. Всеки участник трябваше да измисли текст или стихотворение с тези думи и да го прочете с френски акцент. Получиха се невероятни шедьоври. Върху стилно оформените листчета запазихме всеки един от тях и ги прибрахме в красиво украсена кутийка – за спомен. Моите думи бяха „гише“, „фоайе“ и „тире“. Справих се със стихотворението, с акцента, както и със смеха. Забавно беше, наистина доста забавно.

Мая, водещата на арт – ателиета в Pin Academy ни изненада с игра, в която трябваше да познаваме известни търговски марки по части от техните лога. Ники, нашият творчески директор се открои с невероятна визуална памет, като позна почти всички въпроси и на трите отбора. Разбира се, нямаше определена награда, но ние емоционално го възнаградихме с нашите адмирации. Един от най – добрите приятели на Pin – Павел Добрев ни подготви игра тип „Стани богат“. В нея също имаше много интересни ситуации, но нещото , което най – много ме впечатли, беше че е измислил по един въпрос, касаещ личността на всеки един от създателите на Pin Academy. Това много ни трогна. Благодарим му от сърце за вниманието, подаръците и старанието.

El professore – Добромир се декорира с френско наметало и с помощта на преподавателката по френски и италиански език – Марияна и нашия финансов директор – Илина ни представиха една добре позната френска песен – “Oh, Champs Elysees“.

Разрязахме тортата, духнахме свещите и си пожелахме следващата ни годинка да бъде поне 2 пъти по – весела, щура и успешна, от колкото беше тази.

След това купонът ни навлезе във финалната и най – забавна част – тази с песни и танци. С мъка се разделихме с нашите гости по малките часове. Накрая си останахме само създателите на Pin. След кратка фотосесия, която си спретнахме, угасихме светлините и оставихме само нашия прекрасен светещ Пин, който озарява фасадата ни, да напомня, че на следващия ден пак ще сме там, пак ще преподаваме с желание и хъс и пак ще Ви посрещаме с усмивка.

Благодарим на Илиян за светещата табела. Оценяваме жеста високо и се надяваме да сме се реванширали. Ако не – ще го очакваме отново при нас!

Отмина една година, излетя като миг. Надяваме се на много още такива прекрасни моменти, които да ни зареждат. Очаквайте от нас много инициативи, уроци, курсове, обич и забавление.

До скоро в Pin Academy!

Разгледай още