Блог

Учи испански с видеа

Много често Професорът по испански в Pin Academy използва видеа при обучението на най-малките си ученици. Видеата са кратки, забавни и образователни. Те са лесни за разбиране, подходящи за начинаещи. Придружени са и с анимирани герои, а репликите на испански са кратки и има субтитри. Даже да не разбират всички думи, децата схващат контекста без да е нужно много напрежение от тяхна страна. Освен това ученето с видеа е забавно и разтоварващо. Направени са по различни теми, които се изучават – плодове и зеленчуци, човешкото тяло, дрехи, предмети от класната стая, играчки и още много други. Ето и как протича самия процес на учене с видеа:

  • Гледа се по няколко пъти, особено ако има някоя част, която затруднява детето и се подпомага разбирането.
  • Пуска се на пауза, ако е необходимо да се обясни нещо, което не е учено до момента.
  • Ако има песен към видеото, добра идея е малко по малко да се заучи. Ако децата знаят песен на чужд език, самочувствието им, че се справят добре и знаят много, се покачва.
  • Записват се новите думи от видеото и се рисуват картинки, за да се онагледят.

Гледането на видеа развива уменията за слушане и писане след това на нови думи. Това е един приятен процес на учене, при който в много от случаите по време на уроците децата се забавляват и несъзнателно запомнят нови думи и изрази.

Разгледай още