Блог

Топ 7 на уменията на съвременните ученици

Замисляли ли сте се колко много се е променил начина, по който учат днешните деца, както и уменията, които трябва да притежават, за да се справят с изиксванията към тях? В днешната статия събрахме топ 7 на способностите на съвременните ученици:

  1. Да са отборни играчи – често им се възлагат проекти и презентации, които трябва да подготвят в група от няколко деца. Така се изграждат важни умения, които ще бъдат изключително търсени от работодателите им на по-късен етап.
  2. Да са дигитално грамотни и компетентни – без съмнение дори и най-малките се учат лесно, просто защото им се налага да учат в електронна среда. Доста деца от първи и втори клас се справят изключително самостоятелно. Ади – едно от нашите най-любими деца, още на 6 се справяше отлично да пише на скайп и да учи английски.
  3. Да са гъвкави – да могат да се нагласят към непрекъснато сменящите се изисквания към тях – присъствено и онлайн обучение, внезапна промяна на часовете и смените.
  4. Да са независими – да не разчитат постоянно на родителите си за помощ с домашните, онлайн часовете, както и на учителите си от езиковите центрове за тестовете. Колкото по-рано си изградят умения да се справят самостоятелно с проблемите, толкова по-лесно ще им е в бъдеще.
  5. Да са креативни – това е важно умение, което ще им помогне да се откроят и направят впечатление. Важно е да са индивидуалисти и да имат добри идеи в дадена сфера.
  6. Да учат активно – което означава не само пасивно да възприемат информацията, която им поднася учителя, но и сами да откриват факти и умеят да ги анализират.
  7. Да имат правилна самооценка – не може да очакват високи оценки по математика, ако просто нямат нужните знания за това. Важно е всеки ученик да умее да оцени собствените си способности, защото често учителят е обвинен в неточно оценяване.

Какво още бихте добавили към списъка на Pin Academy?

Разгледай още