Блог

Тайната на това как да посочиш верния отговор

Днешната статия посвещаваме на упражненията по английски език от типа текст с дадени възможни няколко отговора. Те се срещат не само текущо в учебниците за тийнейджъри, но което е по-важно, в матурата по английски, а също така е и един от компонентите на изпита B2 First Certificate на Cambridge.  Ето няколко полезни съвета от нас:

  1. Винаги прочитай изречението докрай. Понякога даден отговор може да ти се струва най-логичния, но често във втората част на изрението е заложен капан за по-спонтанно избиращите отговор.
  2. Ако имаш избор между 4 думи, първо прегледай тези, които знаеш. Ясно е, че няма как да знаеш всички думи, но някои от тях сигурно си срещал или се досещаш за значението им. По метода на изключването елиминирай тези, които не пасват по смисъл.
  3. Огледай дали след празното място има предлог. Той е поставен там именно, за да насочи към глагола или прилагателното, които се комбинират най-добре с него.
  4. При наличието на две думи, които са синоними, нито една от тях не е правилния отговор, затова просто ги отхвърли като възможност.
  5. Провери си отговорите накрая. Напълно възможно е да срещнеш верния отговор на някой от въпросите по-нататък в теста, затова накрая огледай работата си отново.
  6. Ако дадените опции са граматични конструкции, огледай се за времеви маркери. Те насочват кое глаголно време трябва да се избере.
  7. Възможно е да имаш колебания за това кой отговор да посочиш, но не се вторачвай прекалено в даден въпрос, защото ще изгубиш ценно време. Може първо да отговориш на лесните въпроси и след това да продължиш с тези, които са ти по-трудни, но внимавай да не оставиш някой въпрос без отговор.

След като вече си запознат със съветите, не ти остава нищо друго да ги изпробваш. Затова отваряй теста на раздел multiple choice и се залавяй за работа. Ако все още ти е трудно да тренираш сам, свържи се с нас - учебен център Pin Academy, за да помогнем да се справяш все по-добре.

Разгледай още