Блог

Любими коледни истории

Въпреки че телевизията ни залива с безброй много Коледни филми, искаме да ви препоръчаме няколко прекрасни коледни истории, които ще направят празника по-уютен и топъл.

  • Коледна песен на Чарлс Дикенс – децата обичат приказки за духове, а историята на чичо Скрудж е и много поучителна. Той се среща с духа на отминалата Коледа, настоящата и бъдещата, и накрая разбира, че ако си добър с другите и те ще ти отвърнат със същото.
  • Лешникотрошачката на Хофман – подходяща за малко по-пораснали деца, които все още обичат играчките и историите, свързани с тях. Вълшебният сюжет ни отвежда на пътешествие, където ще се срещнем с краля на мишките, танцуващи снежинки и феи.
  • Сняг вали на Джон Гриин – три прекрасни романтични разказа с много сняг и приключения и еспедиции, любов и приятелство. Тази книга би била страхотен подарък за всеки тийнейджър, който обича да чете.
  • Да пропуснеш Коледа на Джон Гришам е невероятно забавна книга за възрастни. Вероятно сюжетът е познат на много от Вас, понеже е филмирана, но все пак книгата си е книга. А тази е гаранция за добре прекарано време, а и искрено ще Ви развесели.

 

Ако сте напреднали с английския, може да прочетете тези книги  на чужд език или пък да ги подарите на Ваши близки. Нека не забравяме за магията и очарованието, което могат да ни донесат историите, разказани в една книга.

Разгледай още