Блог

Кандидатстването в европейски университет в няколко стъпки

Да вземеш диплома от европейски университет винаги е било нещо престижно и поради тази причина много абитуриенти се насочват към кандидатстване в чужбина. Ако и ти си един от тях, ето малко полезна информация:

  • Започни да подобряваш нивото си на езика – английски или немски, няколко години преди да завършиш училище. Така ще добиеш увереност и в 11ти клас ще стигнеш до ниво B2, което ще ти помогне за успешно полагане на сертификатен изпит.
  • Обмисли внимателно избора на университет и специалност. Нека е съобразено с твоите интереси, но и да е нещо, което реално си представяш, че ще работиш в бъдеще. Това не винаги е лесна задача, затова понякога студентите прекъсват или се прехвърлят в друга специалност.
  • Проучи университетите, към които си се насочил – какви са изискванията за прием – например, брой точки от изпита и други документи, които трябва да подготвиш. Ако все пак се затрудняваш, нашите парньори от Интеграл ще ти помогнат и дадат полезни насоки.
  • Запиши се на курс или индивидуални уроци, които да са насочени към сертификатния изпит. При нас в Pin Academy ще получиш много ценни съвети по всеки един от компонентите на изпита и ще тестваш уменията си на заключителното занятие – симулация на изпита.
  • Важно е да се постараеш и в училище, за да завършиш с безупречна диплома.

При нужда от помощ, консултации или курс, не се колебай да се свържеш с нас. Ние сме насреща да отговорим на всички въпроси, свързани с кандидатстване и прием в европейски университет.

Разгледай още