Блог

Игри в часовете по английски

Въпреки че често използваме образователни компютърни игри по време на уроците и курсовете по английски език за деца, днес ще Ви припомня някои “класики”, които може да пробвате с децата у дома.

  1. Морски шах – всички знаем правилата, но може преди да се постави знака Х или О, да се зададе въпрос. Например, “What is your favourite school subject?” или “Tell me an animal that lives in the jungle.”
  2. Игри за познаване – може да е описание на предмет по картинка или нещо, което може да се види в стаята. Ако нивото на детето все още не е достатъчно добро, може само да се спомене цвета, големината или формата.
  3. Рисунка по инструкции – много забавно се получава, особено когато накрая се сравни оригиналната картинка с рисунката на детето. Това е доста полезно при ученето на предлозите.
  4. Криеница – в този случай не се крие детето, а карти с изображения на изучените думи. Добре е да се задават въпроси като “Where is the pencil?”или “Can you see the book?” Получава се малко като търсене на съкровище.
  5. Състезателни игри за време – като условие може много да варира. Например, децата трябва да напишат колкото се може повече думи с дадена буква за минута или по друга зададена тема – плодове, места в града и други.
  6. Бесеница – също много любима и със сигурност знаете как се играе. Помага за запомнянето на това как се изписват правилно думите на английски.
  7. Игри по роли – в Pin Academy правим подобни като ситуациите биха могли да са в ресторант, магазин, болница, на улицата за искане на упътвания и други.

Сещате ли се за Ваши любими игри от времето, когато сте изучавали английски език?

Разгледай още