Блог

8 съвета преди да се явим на изпит

През този месец на част от курсистите на Pin Academy им предстои да се явят на IELTS и на FCE. Ето няколко полезни съвета от нас, за да бъдат по-спокойни в изпитния ден:

  1. В деня преди изпита си легнете рано, уверете се, че ще си осигурите достатъчно сън и ще се чувствате свежи по време на изпита.
  2. Проверете дали сте настроили алармата си да звъни в часа, когато трябва да станете.
  3. Предварително си подгответе маска, химикал, молив, гумичка, лична карта и бутилка вода. Не оставяйте за последния момент да си набавите всичко необходимо.
  4. В деня преди изпита си дайте почивка и се настройте психически. Опитайте се да мислите на английски, като гледате някой филм, прочетете статия или си пишете с приятел на английски.
  5. Бъдете на мястото, където ще се провежда изпита поне 30 минути по-рано. За целта се уверете предварително, че знаете къде се намира мястото, за да не изгубите време в търсене и лутане и изчислете колко време Ви е необходимо да стигнете до там.
  6. Когато стигнете там, следвайте указанията, за да стигнете до изпитната зала.
  7. Не забравяйте да изключите мобилния си телефон. След като го направите, ще трябва да го оставите на определното за целта място, заедно с всички други вещи, които не са разрешени (квесторите ще Ви насочат).
  8. Бъдете уверени, спокойни и вярвайте в себе си.

Желаем успех на всички кандидати! Бъдете страхотни и дайте най-доброто от себе си.

Ако пък Ви предстои да се подготвите за някой от тези изпити, свържете се с екипа на Pin Academy, който ще Ви предложи оптимална подготовка - групово или индивидуално за отлични резултати. 

Разгледай още