Блог

Често задавани въпроси

1 септември
  1. Ще ме разберат ли, ако го кажа така? Ако правилният въпрос е Where are you from, а вие го зададете като Where you from – да, ще ви разберат, но целта на езиковото обучение е да покажете добро ниво на владеене. Стремете се да научите и използвате правилните граматични форми и думи, за да направите добро впечатление и да бъдете по-уверени.
  2. Тази дума дали ще ми трябва? Ако ограничите речниковия си запас само с лексика, която смятате, че ще ви е необходима, няма да можете да се насладите на възможността свободно да ползвате анлийския език. А и никога не е излишно да научите нещо ново.
  3. Как научихте езика? С постоянство и много желание. Но ученето на един език никога не спира до училище или университета. Езикът се променя, появяват се нови думи и затова е важно винаги да се интересуваме и информираме. Първоначалната позитивна нагласа също е много важна.
  4. Защо една дума в английския има различни значения? Приемете го като добра страна – спестяваме броя на думите, с които да изразим различни мисли и идеи, не е нужно да има нова дума за всеки случай, идеално е за хора, които пишат поезия, а смисълът винаги се подразбира от контекста – ситуацията или фона на историята. За да ви бъде по-лесно, просто четете колкото е възможно повече.
  5. За колко време ще науча езика? Зависи от целта, която сте си поставили. Ако целта ви е да можете да поздравите някой, пазарувате в магазин или да дадете указания на улицата, нивата A1 и A2, ще ви дадат добра основа за около 4 месеца. Но ако се стремите към по-детайлно познаване на езика, дайте си повече време и търпение. Ние от Pin Academy ще Ви помогнем да постигнете своята цел.

Разгледай още