Блог

Ваканция! Ура!

Пролетта дoйде, а с нея освен слънцето и по-високите  температури, наближи и пролетната ваканция на учениците. В Pin Academy има толкова много деца, за които тези няколко скъпоценни дни са силно и дълго бленувани, а минават като миг...

Ние, родителите и учителите започваме да мислим как да уплътним времето на учениците, така че да си отпочинат, но и  да свършат нещо полезно. Ето и идеите на екипa на Pin Academy:

  • Оставете децата да се наспиват през тези дни. Сънят е най – доброто средство всеки човек, на каквато и да е възраст да възстанови силите си, да успокои нервите си и да се почувства пълноценен. Каквито и планове да имате за ваканцията на децата, ще ги реализирате след като си вземат дозата здравословен сън.
  • Планирайте времето им. Нека сутрин, докато навън още е хладно да закусват с пълноценна храна, след което да седнат да почетат книга или да решават задачи по математика. Все пак ваканцията е само една седмица, ако прекалено се отпуснат, после ще Ви е много трудно да ги вкарате в ежедневния ритъм. Освен това не бива да забравят, че в почивните дни не сте пуснали орди слуги след тях – нека си оправят леглата, бършат праха или изхвърлят боклука – да се чувстват част от домакинството и да си имат задължения. Това ще ги направи малко по- дисциплинирани.
  • Не си поставяйте високи академични цели – нека детето Ви посвещава 1 до 2 часа на учението. Така за всички ще е по – лесно: като му обясните:  1 час ще учиш – от 10 до 11 часа /примерно/, а след това времето е пред  теб – играй, пей, разхождай се! – някак детето по- лесно ще възприеме факта, че все пак трябва и да свърши някаква работа през почивните дни.
  • Ако детето посещава редовно курсове – не ги спирайте точно сега – все пак е средата на втория срок, има още доста време до края на учебната година, а колкото по- топло и слънчево става, толкова ще става по- трудно на децата да концентрират вниманието си. Ваканцията е чудесно време учениците да наваксат пропуските си – в удобно за тях време, с подходящо за тях темпо. Курсистите в ученическа възраст в учебен център Pin Academy потвърдиха, че ще посещават планираните си занятия по английски и немски език следващата седмица. Последвайте примера им!
  • Ако детето спортува, пее или танцува – водете го и през ваканцията на репетиции или тренировки. За всички родители задължителната програма е такава, докато децата са на училище. През ваканциите и възрастните искат да си починат от рутинните задължения. Но ако детето иска да спортува/пее/танцува, а ние от мързел не го заведем на съответното мероприятие, защото искаме да се изтегнем на дивана, помислете – какъв пример му даваме?
  • В свободното време подтиквайте децата да играят навън. Никак не е полезно да си останат с телефона и таблета по цял ден! Нека вземат от слънчевите лъчи, да тичат и играят, да им се случат малките приключения на детството, от които имат нужда. Нека напълнят картотеката на спомените си с незабравими спомени и от тази ваканция! Вечер ще бъдат гладни, усмихнати и изморени. И на следващия ден отново ще знаят, че след краткия учебен процес ще следва щура игра!
  • Оставете си време, което да прекарате с тях. Поговорете им, разкажете им истории от своите ваканции, покажете им, че разбирате проблемите на израстването. Във всеки от нас дреме един малък палавник, който бърше мръсните ръце в панталона си и се плези на злобните съседи. Позволете и на Вашето мъниче да го види, за да знае, че той Ви повтаря и щом Вие сте станали успешни родители и хора, и то може да постигне своите мечти.

 

Мили деца, ваканцията е време за почивка от училище, но освен това е и моментът да се навакса пропуснатото, да се натрупат нови знания и спомени, да играете на воля с приятелите си  и да прекарате пълноценни мигове със семейството. Не пропускайте нищо! Бъдете щастливи и осъществени!

Весела  ваканция!

Разгледай още