Блог

Ролята на родителите в учебния процес

Като учебен център, който предлага курсове и уроци по чужди езици (английски, испански, немски, италиански и френски), както и подготовка за НВО по математика и български, за нас е изключително важна връзката между родител и преподавател. Това е особено в сила за малките ученици.

  • В курсовете по английски за най-малките от 4 до 6 години изпращаме новата лексика на родителите по имейл, за да са наясно с това какво е изучено, както и за да ги повтарят у дома, за да може да се запомнят по-лесно. За децата на тази възраст е добре родителите предварително да поговорят с децата преди първото занятие. Важно е децата да са спокойни и да знаят защо са ги довели родителите им.
  • При учениците от първи до четвърти клас също разчитаме на обратна връзка от страна на родителите – дали децата са разбрали преподадения материал (понякога учениците се срамуват да го кажат по време на урока), дали отделят достатъчно време за подготовка вкъщи, както и дали нещо ги затруднява или притеснява.Също така насърчаваме всички родители, които преглеждат дали детето е написало домашната или го препитват за думите. Всяко едно повторение е благоприятно за запаметяването. Винаги е видно дали детето се упражнява вкъщи или разчита само на заниманията в Pin Academy.
  • Колкото по-големи стават учениците, толкова по-важно е да бъдат самостоятелни. Ето защо при подрастващите от пети до седми клас подкрепяме това да се справят сами без да разчитат на помощта на родителите. В този случай бихме се радвали единствено, ако родителите напомнят на по-разсеяните кога е часът им по англиийски или математика, както и фактът, че дори да са онлайн, те все пак присъстват на урок и е необходимо да бъдат дастатъчно отговорни към това.

В тази връзка искам да благодаря на родителите на децата, които посещават занятия в Pin Academy за доверието, както и  за това че винаги са точни, позитивни и отворени към диалог.

 

Разгледай още