Блог

Преходът от детска градина към училище

В края на предучилищната група в детската градина 6-годишните малчугани вече се чувстват големи. Те знаят, че им предстои да отидат на училище, да носят голяма раница и да учат. Но когато дойде 15-ти септември и това наистина се случи, за тях е един малък стрес. Вече не могат свободно да се разхождат из класната стая и да говорят с приятелите си, а трябва да са седнали на чин и да бъдат концентрирани 35 минути – докато не бие звънеца за междучасието. Освен това там не спят, имат домашни, които трябва да напишат, а времето за игра е много по-малко. Голяма част от първокласниците тепърва се учат да изписват буквите, да четат и смятат.

За да улесним прехода от детската градина към училище, в Pin Academy ще организираме летен курс за деца в предучилищна възраст. Целите, които си поставяме с този курс са:

  • Да работим върху концентрацията на вниманието на децата.
  • Да започнем да изграждаме училищни навици – децата имат учебни пособия и когато се справят добре, получават похвала. Да спазват дисциплина и да слушат своя учител по време на занятието.
  • Да запознаем децата с основните елементи на буквите, както и със самите букви. Едновременно с това се формират и техниките на четене.
  • Да включим бъдещите първокласници активно в този процес.
  • Да използваме и различни образователни игри.
  • Да изписваме цифрите и да се упражняваме да събираме и изваждаме.

За повече информация следете нашия сайт и фейсбук страницата ни.

Разгледай още