Блог

Най-популярните татуировки

“За” или “против” татуировките? Това е въпрос, който обсъждаме в Pin Academy в курсовете по английски език, ниво А2. Всички курсисти знаят, че това е древно изкуство, свързано с изобразяване на картина или надпис по тялото.

Понеже сме Академия за изучаве на езици, ще Ви разкажем малко повече за татуировките с надписи. Според проучване на Инстаграм постове и търсенето в Гугъл най-често срещаните надписи са на имена, букви, цитати, думи и текстове на песни. Имената са на хора от семейството или парньори, за да се покаже силна обич и привързаност. Второ място заемат буквите - на име или място, което е важно за човека. Цитатите, които се избират са вдъхновяващи или забавни и дават израз на личността. По отношение на думите - те са мисли или чувства и са на четвърта позиция. Най-малко предпочитани са текстовете на песни от различни стилове.

А кои са най-популярните езици, които хората предпочитат, за своите татуировки? На първо място японски, следван с малка разлика от китайски. В топ 10 влизат още арабски, латински, корейски, гръцки, френски, испански, италиански и английски. Вероятно азиатските езици са предпочитани, заради екзотичния  начин, по който изглеждат символите.

Известните личности често служат за вдъхновение при избора на татуировка. Това може да е текст на тяхна песен или цитат. Ето и топ 10 на знаменитостите, които са вдъхнавение - Ариана Гранде, Хари Стайлс, Джъстин Бийбър, Риана, Пийт Дейвидсън, Джи-Мин, Анджелина Джоли, Бен Афлек, Шая Лабъф, Джони Деп.

Не са изключени и случаи, при които хората съжаляват за дадена татуировка. Това може да е, заради правописна грешка или грешен превод. Държавата, в която най-много хора искат да премахнат дадена татуировка, е САЩ, следвана от Бразилия, Великобритания, Индия, Канада, Германия, Австралия, Франция, Полша и Италия. Ето защо добра идея е да се направи добро проучване предварително или да се коментира с човек, на когото езика му е роден.

А Вие имате ли татуировка и как избрахте надписа?

 

Източник: preply.com

Разгледай още