Блог

Пица от лимец - рецепта

Днес се включваме директно от кухнята на Pin Academy. Там се приготвят всякакви вкусотии под вещото ръководство на Ваня - нашата невероятна кулинарка. Готварските работилнички се радваха на интерес и през лятната ваканция. Рецептите бяха различни, много често по избор и предложение на самите мини готвачи. Всички знаем, че децата обичат шоколад, хамбургери, пица и спагети. Но когато Ваня предложи да направят пица с брашно от лимец, нашите малчугани бяха леко скептично настроени. Въпреки това с охота се впуснаха да бъркат продуктите и с любопитство очакваха резултата. Както можете да предположите, готовите пици бяха много вкусни. Бащата на Ади също успя да обядва с нещо здравословно. За да можете и вие да си приготвите по една у дома, публикуваме рецептата, за която благодарим на Ваня:

Малки пици с брашно от лимец:

1 1/2 ч.ч. брашно от лимец

3с.л. зехтин

Сол и кимион на вкус

1/2 чаша вода

За гарниране:

Доматен сос

Моцарела

Маслини

Домати

Кашкавал

По желание прошуто или друг вид колбас

За тестото в купа смесваме брашното с подправките , зехтина и водата. Разбъркваме с лъжица да стане лепкаво тесто, не се меси. Фурната се загрява на 250 градуса. Приготвяме си тава, покрита с хартия за печене. С намазнени или мокри ръце разпределяме колкото е възможно по-тънко малките пици с желаната големина. Намазваме ги с доматен сос и печем най-отдолу на фурната за 15 мин. Изкрваме ги, подреждаме желаната плънка и запичаме за още 5 минути.

Бон Апети

За финал напомняме, че готварските работилнички се провеждат два пъти месечно с предварително записване. От началото на учебната година заниманията ще се провеждат отново в събота. 

Очакваме Ви! 

Разгледай още