Днес се включваме директно от кухнята на Pin Academy. Там се приготвят всякакви вкусотии под вещото ръководство на Ваня - нашата невероятна кулинарка. Готварските работилнички се радваха на интерес и през лятната ваканция. Рецептите бяха различни, много често по избор и предложение на самите мини готвачи. Всички знаем, че децата обичат шоколад, хамбургери, пица и спагети. Но когато Ваня предложи да направят пица с брашно от лимец, нашите малчугани бяха леко скептично настроени. Въпреки това с охота се впуснаха да бъркат продуктите и с любопитство очакваха резултата. Както можете да предположите, готовите пици бяха много вкусни. Бащата на Ади също успя да обядва с нещо здравословно. За да можете и вие да си приготвите по една у дома, публикуваме рецептата, за която благодарим на Ваня:
Малки пици с брашно от лимец:
1 1/2 ч.ч. брашно от лимец
3с.л. зехтин
Сол и кимион на вкус
1/2 чаша вода
За гарниране:
Доматен сос
Моцарела
Маслини
Домати
Кашкавал
По желание прошуто или друг вид колбас
За тестото в купа смесваме брашното с подправките , зехтина и водата. Разбъркваме с лъжица да стане лепкаво тесто, не се меси. Фурната се загрява на 250 градуса. Приготвяме си тава, покрита с хартия за печене. С намазнени или мокри ръце разпределяме колкото е възможно по-тънко малките пици с желаната големина. Намазваме ги с доматен сос и печем най-отдолу на фурната за 15 мин. Изкрваме ги, подреждаме желаната плънка и запичаме за още 5 минути.
Бон Апети
За финал напомняме, че готварските работилнички се провеждат два пъти месечно с предварително записване. От началото на учебната година заниманията ще се провеждат отново в събота.
Очакваме Ви!