Блог

Накратко за новогодишните обещания

Pin Academy е център за обучение, който освен училище за чужди езици и професионално обучение е и място, което докосва своите курсисти. Ние се стремим да говорим с Вас не само по учебните теми, но и да Ви изслушваме и помагаме в личен план. В наше лице печелите преподаватели и приятели.

В края на годината обаче, всеки трябва да се обърне първо към себе си. Да проследи събитията от отминаващата година и преди да смени календара да си даде сметка за всичко лошо, което го е сполетяло, да си вземе необходимите поуки и след това да изтрие отрицателните емоции от съзнанието си.

След това идва приятната част -  направете си чаша чай или горещ шоколад и си спомнете всички усмихнати, щастливи и положителни моменти от 2018 година. Това е релакс – терапия, при която ще се заредите с хубави емоции, ще извлечете каквото Ви е нужно, ще си направите планове за бъдещето и ще се фокусирате към звездите. В топлото, тихо и уютно местенце, където сте седнали, вземете един лист /тефтер или тетрадка/ и нещо за писане. За дамите – можете да ползвате блестящи химикали, като че ли поводът ще стане още по – празничен и значим, ако украсите написаното! Помислете внимателно и напишете 3, само 3 новогодишни обещания. Не се разпилявайте! Ако си поставите много и разнородни цели това ще доведе до хаотични действия. А сега трябва да сме концентрирани и целенасочени! Обещанията трябва да касаят само и единствено Вас. Не си пожелавайте световен мир или детето Ви да учи повече, както и по - висок брутен вътрешен продукт. Това не зависи от Вас и по никакъв начин няма да Ви помогне, нито пък Вие можете да го контролирате. Нека всичко, което напишете бъде във Вашите възможности и зависи първо от Вас, а след това от съдбата.

Ако искате да бъдете по – успешни в кариерата си, постарайте се да сте по – концентрирани и планирайте да прекарате повече часове в офиса. Обещайте си да четете повече, да пишете и учите повече. Тук и ние можем да Ви помогнем с езиков курс, обучения по счетоводство или компютърни курсове – каквото Ви е необходимо! Планирайте и обмисляйте срещи с нови клиенти, повече внимание и  старание с настоящите и т.н. Опитайте да дадете от себе си всичко, което е необходимо, за да постигнете желаната цел. Ако си помогнете сами и съдбата ще е благосклонна към Вас. За целта освен всичко останало: планирайте да се храните по – здравословно, да спите повече часове и да се движите и тренирате поне 3-4 пъти седмично. Отличната спортна форма ще спомогне и за по – доброто Ви физическо и психическо състояние.

Ако мечтаете за по – добро материално състояние – първо планирайте да намалите безсмислените покупки. Така ще се сдобиете със средства, които можете да инвестирате в себе си или бизнеса си. Спрете цигарите, намалете алкохола. Какво полезно има в тях? Така ще подобрите здравословното и финансовото състояние. Работете и се старайте малко повече, за да получите повече. След това помислете много внимателно в какво да вложите парите си, за да живеете по – добре. Но не забравяйте, че ние не сме роботи! Винаги трябва да си оставяте време за забавления – срещи с приятели, кино, театър, концерти, дискотеки, и изобщо всичко, което може да повдигне настроението и духа на един работещ човек. В умерени дози всяко нещо е полезно! А и в разговорите, срещите или историите, които ще гледате, можете да срещнете своята бизнес-идея, с която да промените живота си!

Мечтаете за повече любов и романтика? Обещайте си го! Обичайте се, грижете се за себе си – за начина, по който се чувствате и изглеждате! Бъдете сигурни, че ако се харесвате, ако се носите със самочувствие по пътя си, всички ще обърнат глави да Ви погледнат още веднъж! Няма нищо по- привлекателно от щастливите хора със самочувствие. Вървете винаги с изправена глава и гледайте хората в очите! Любовта няма да Ви подмине, ако я погледнете с отворени очи. Навечерието на Новата година е най – подходящото време да си обещаете да срещнете някого или да хармонизирате отношенията с половинката си, ако вече сте я срещнали.

Разбира се, Вашите мечти и желания може да са по – различни. Но аз мога да Ви уверя в следното: постигат щастието само хората, които мечтаят, поставят си цели и не се страхуват да ги следват!

След като напишете Вашите обещания, приберете ги на лично място и не забравяйте в края на всеки изминал месец да си ги препрочитате, ако е нужно – малко ги редактирайте и видоизменяйте! Все пак ние се развиваме и с това се променят и нашите възгледи!

 Успех!

Винаги много се забавлявам като чета или гледам „Дневникът на Бриджит Джоунс“. Тя всеки път си дава новогодишни обещания, които не съвсем изпълнява, но въпреки това в стремежа си да отслабне, да намали алкохолните единици и цигарите, да пътува и да намери подходящия мъж изживява толкова много приключения… И накрая всичко, разбира се, приключва с happy end!

Pin Academy Ви желае сбъдване на всички мечти! Опитайте нашите предложения! Пишете ни след време, ако искате да споделите дали тези техники са дали резултат при Вас!

А до тогава нашият екип Ви пожелава щастливо посрещане на 2019 година! Ще се видим догодина!

Разгледай още