Блог

Как да направим добро първо впечатление

Първото впечатление се прави още в първите няколко секунди от запознанството. Какво е добре да знаем, за да направим добро първо впечатление? Ето няколко полезни идеи:

  • Бъдете точни. Закъснението с повече от 10 минути или напълно да се забрави уговорена среща или урок говори за несериозно отношение. Разбира се, винаги е възможна да се случи нещо непредвидено, ето защо е добре поне да се обадите, за да уведомите за закъснението си.
  • Поздравете. В по-официални случаи е прието ръкостискане. Но в по-неформална среда като при нас в Pin Academy е напълно нормално да се поздрави с “Добро утро”, “ Добър ден”, “ Здравейте”, както и с махане с ръка или усмивка.
  • Зрителен контакт. Да установите зрителен контакт е изключително важно, за да направите добро първо впечатление. Ако погледът Ви се рее из стаята или гледате само надолу, може да е знак, че Ви се прави нещо по-интересно или че сте неуверени в себе си.
  • Външен вид. Както се казва: “По дрехите посрещат, по ума изпращат.” Ето защо е важно дрехите, които обличате да са в съответствие на етикета на мястото, където отивате. Определено и добрата лична хигиена, чисти нокти, коса и зъби ще допринесат за доброто първо впечатление.
  • Позитивно отношение. Когато човек е усмихнат, сърдечен и има позитивно отношение, ще бъде мигновено отлично приет от другите хора. В тази връзка – колкото и добре да си облечен, с уникална прическа и ухаещ на скъп парфюм, ако си нервен, нацупен и груб, по-скоро ще отблъснеш околните и те ще се постараят да те избягват, вместо да ги впечатлиш.
  • Език на тялото. Чрез тялото си казваме много повече, отколкото с думи. Позата на тялото, жестовете с ръце, които правим, както и израженията на лицето много точно предават нашите мисли и цялостно отношение към заобикалящата ни среда.

Какво мислите за списъка ни с идеи? Кои от тях прилагате, за да направите добро първо впечатление на интервю за работа или на урок по английски, български, математика или испански?

Разгледай още