Блог

Из дневника на един ученик хейтър

6:00 Будилникът звъни

Отварям си едното око, заради ужасната врява, която се вдига. Ох, пак съм първа смяна, но навън е тъмно и вали. Само за малко ще си затворя пак окото.

7:00 Събуждане

Майка ми звъни без да спре, за да провери дали съм станал – нямам избор. Ставам и се обличам. Закъснявам за училище, затова утре ще си измия зъбите и ще си взема душ. Разбира се, това не означава, че много бързам. Просто съм гладен и ще си взема един бургер от павильона срещу училище.

8:00 Първи час

Пристигам със закъснение. Класната ми пак е сърдита, понеже е понеделник и е решила да изпитва, вместо да вземем нов урок по математика. Шмугвам се незабелязано на последния чин и стоя невъзмутимо. За жалост, тя не се хваща на уверения ми поглед и иска да й покажа домашната си. Обяснявам й, че чистачката, която идва у нас по грешка я е хвърлила, а на родителите ми не им пука за мен и не искаха да ми помогнат да я напиша пак. Ето защо решава да ме изпита на дъската. Нищо не разбирам от тези едночлени, все едно за първи път ги виждам. Но какво от това, едва ли ще ми трябват в живота.

10:00 Голямо междучасие

Бързам да изляза на въздух. Подритвам раницата на един зубър, който едва се влачи по коридора и ми отнема от времето на свобода. Виждам Ивайло от “б” клас, който ми мята отговорите от теста по география. Давам му 5 лв за чипс и отивам да обсъдя новата ученичка с Мартин.

13:00 Край на учебния ден

Чакам с нетърпение да бие звънеца и да си ходя. Вече съм много гладен и изобщо не проявявам интерес към някакво литературно произведение, което трябвало да съм чел през лятото. Как ли пък няма да седна да чета през ваканцията и без това никой не го прави.

15:00 Урок

Закъснях за урока по английски, защото се бяхме събрали до бургерите и не усетих кога мина времето. Казах на учителката, че са ме задържали в училище. Питах я дали не може да караме по-кратък час, защото съм много изморен и ми се спи, а и аз английския го знам. Тя обаче не отстъпи и ме накара да пиша съчинение за любим екстремен спорт. Написах го набързо и тя не можа много да ми разчете. След това започна да ми обясвава за някакъв залог. След края на урока, се изстрелях навън. Забравих да платя, но така имам пари да си купя дюнер и енергийна напитка.

17:00 Тренировка

Онзи надутия Пламен ме издразни на тренировката по баскетбол и му ударих един. Тренерът ни разтърва, но сега майка ми трябва да му се обади. Няма да й казвам, че ще ми спре джобните.

19:00 Вечеря

Хапвам набързо два сандвича, защото нищо друго няма и се оттеглям, за да не ме разпитват много. Отдавам се на чат с новата ученичка, но тя си ляга рано. Какво пък – ще поиграя на компютъра поне до 11:30. Тежък ден беше, а утре пак съм първа смяна.

*Всяка прилика с реални лица е просто случайна.

 

 

Разгледай още