Блог

Диана и работилничката за приказки

Коя е Диана?

Диана е майка, учител и вдъхновител,  който е запазил детско си сърце. Работейки с децата, имам възможността да разгърна творческата си натура и да съм в ролята, от която те имат нужда.  Още от детската градина разказвах мои измислени приказки, които с желание другите деца изслушваха. От тази възраст свиря на пиано, пея  и рисувам, и продължавам да го правя, защото това ме зарежда.

Разкажи ни повече за работилничката за приказки.

Това е мястото където можем да се потопим във вълшебния свят и да приложим наученото в реалността през детските очи.  Приказките са най-стария и най-актуалния източник, чрез който всеки може да се поучи и аз самата го правя. Разбрах, че  в технологичното време, в което живеем, за децата е важно да общуват и да играят ролята, която искат по един естествен  начин, за да бъдат личности.

Как протича едно занимание?

Всяко занимание е съпроводено  с музика, подходяща за часа.  Разнообразието от  много забавни игри, рисуване, измисляне на приказни истории и пресъздаването им  прави децата жадни за още приятни емоции.

Ти си също и преподавател по английски език. С кои възрастови групи работиш и какъв е подхода ти към тях?

Преподавам и по английски език на децата от 3 до 10 годишна възраст и правя така, че да се чувстват комфортно с ученето на чуждия език.  Разнообразявам дейностите  и правя материала  достъпен за тази възраст чрез игри, песни и др.

Работата с малки деца си е предизвикателство. Как успяваш да уловиш и запазиш вниманието им?

Важно е да се търси баланс в различните занимания, така че да запазя техния интерес.

И за финал – децата са мечтатели. А за какво мечтаеш ти?

Запазвам мечтите си за мен, докато не започнат да се сбъдват. 

 

 

Разгледай още