Блог

Как да бъдем блестящи на интервю за работа

Предстои Ви да се явите на интервю за работа, което ще се проведе на английски език? Без значение в каква сфера ще е то, добре е да имате предвид някои важни неща, когато се подготвяте. Ето и някои полезни съвети от нас:

  • Потърсете информация за компанията, в която ще кандидатствате. Това би могло да е нещо основно като услуги или продукти, които предлага, мото, представяне в социалните медии, сайт или най-големите конкуренти.
  • Разгледайте внимателно изискванията. Някои от тях са упоменати като задължителни - опит или квалификация. Ако не ги притежавате, да се явите на интервю, е просто безсмислено. Ако обаче дадено изискване е само препоръчително, бихте могли да опитате.
  • Едни от най-често задаваните въпроси на интервю за работа са: “Разкажете нещо повече за Вас. Защо считате, че сте подходящ за позицията? Защо искате да напуснете последната си длъжност? Какви са силните Ви страни? Какви са слабите Ви страни? Умеете ли да работите под напрежение или в екип? Какви са очакванията Ви за заплащане на труда? Какви са бъдещите Ви цели?” Когато разказвате за себе си, избягвайте да давате прекалено много информация, така или иначе най-важното вече го има в автобиографията Ви. Убедете интервюиращия защо сте най-добрият кандидат за позицията. Бъдете конкретни. Тук ще Ви помогне информацията, която предварително сте научили за компанията. Имайте предвид, че интервюиращият очаква да чуе нещо определено, затова просто го кажете. По отношение на въпроса защо напускате последната си работа - базирайте се на факти и бъдете позитивни. Намекнете за силните си страни като разкажете история, за нещо от своя опит. Насочете го конкретно към новата длъжност. Въпросът за слабите Ви страни може да е малко подвеждащ. Опитайте се да го превърнете от слаба към силна страна. Покажете, че сте готови да се учите. Ясно е, че няма как да избегнем стреса или напрежението на работното място, тук просто дайте примери за това как сте се справяли с това на предишното работно място. Когато Ви попитат за бъдещите Ви планове, ясно е, че искат да разберат дали дългосрочно бихте се обвързали с компанията. Ето защо внимавайте какво ще отговорите тук.
  • В края на интервюто ще Ви попитат дали имате въпроси. Бихте могли да попитате как минава един работен ден, има ли възможност за повишение или кога да очаквате обратна връзка след интервюто.
  • Бъдете уверени, спокойни и позитивни. Внимателно подберете дрехите, с които ще се явите на интервю.
  • Упражнете се предварително да отговаряте на въпросите. Ако Ви е нужна помощ, не се колебайте да се свържете с нас. В Pin Academy ще Ви дадем още полезни съвети и ще Ви помогнем да се справите блестящо с интервюто.

Разгледай още