Блог

7 неща, които да не забравяш при ученето на език

  1. Често хората питат за добър учител по английски или немски за деца и възрастни. В Pin Academy считаме, че всеки, който е станал учител, може да предаде своите знания на курсистите. Най-важното е личната ти мотивация и желание да се учи.
  2. За да спестиш време и пари, сe запасяваш със самоучители или пробваш с гледане на видеа. Този метод обаче трудно работи при хората, които нямат много силна воля да си наложат системно отваряне на учебниците.
  3. След един курс А1 решаваш да се откажеш, защото не можеш да говориш свободно английски. Истината обаче е, че език се учи с постоянство и за два месеца няма как да очакваш чудеса (дори и някои методи да го обещават, по-добре бъди реалист).
  4. Не използваш езика извън класната стая. Опитай да се упражняваш колкото се може повече, като винаги прилагаш новите знания – граматика и думи, за да ги затвърдиш. Освен познатите филми, музика и книги, може да практикуваш и чрез онлайн чат, пътувания в чужбина или собствен блог, който да вписваш на английски.
  5. Записваш се в група с други хора, но се срамуваш да задаваш въпроси или да говориш пред тях. В този случай е добре да обмислиш варианта за индивидуално обучение – по-скъпо е, но за някои хора много по-ефективно.
  6. Намираш оправдания да не се запишеш на курс, защото си твърде зает, но от друга страна имаш бизнес, който изисква кореспонденция на английски. Набързо преведените изречения в Google преводача, които не са съвсем правилни и страхът да проведеш телефонен разговор, са достатъчна причина да отделиш време и най-накрая да натрупаш необходимите знания и самочувствие.
  7. Никак не ти се занимава да учиш думи. Не забравяй обаче, че освен досадният начин да ги пишеш, има много други начини за запаметяване – използване на листчета, рисунки, четене, съставяне на изречения и други.

И за финал не забравяй – ученето на език може да се превърне в приятно хоби, стига да го правиш с много желание и лична мотивация.

Разгледай още