Блог

7 начина да практикуваш английски у дома

Причината, поради която възрастните курсисти се записват на урок или курс по английски в Pin Academy често е да си намерят по-добра работа или за самочувствие, когато им се налага да пътуват в чужбина. Изучаването на езика обаче не е затворено като в буркан само в класната стая. Има много начини за практикуване на езика дори у дома. Ето някои предложения:

  1. Срещайте се с хора онлайн. Може да комуникирате с други учащи езика. В социалните мрежи има много групи, които са именно с такава цел. Може да участвате в дискусии или просто да початите с някого.
  2. Четете на английски. Ако не сте сигурни от къде да си закупите подходяща литература за Вашето ниво, може да се обърнете към преподавателя Ви за насоки и препоръки. Освен това може да четете различни блогове според интересите Ви – кулинарни, за пътуване или мода. Като цяло интернет пространството е необятно и по всяка тема има информация на английски.
  3. Гледайте филми. Може да гледате с английски субтитри или без субтитри. Ако пък нямате достатъчно време, пробвайте с видеа в YouTube или tik tok, защото са по-кратки, но пак помагат за ученето.
  4. Превеждайте. Това е идея, за тези, които обичат да пишат. Подберете статия от интернет или дори Вие напишете текст на български и след това го преведете на английски. Ако пък превеждате от английски на български, може да попаднете на много интересни фрази или идиоми, които да обогатят речника Ви.
  5. Тествайте се. След като научите известен брой нови думи, опитайте да се тествате. Може да е устно или писмено, но който и начин да предпочетете, ще Ви помогне да затвърдите наученото.
  6. Запишете се на онлайн курс. По този начин може да практикувате с учител, докато си стоите удобно у дома. При нас освен курс по общ английски, може да се запишете и на разговорен или специализиран английски. Ако пък сте се насочили към сертификатен изпит, може да направите своята подготовка онлайн.
  7. Правете граматични упражнения. Може да си купите някоя граматика и да правите упражнения, за да осмислите правилата по-добре и да се изразявате правилно.

Успех в изучаването на чужд език!

Разгледай още