Блог

6 страхотни английски замъци, които да посетите

Ако Ви влече романтиката на отминалите времена, усвоили сте английски език до степен да комуникирате в чужбина и обичате да пътувате, то може да продължите да четете нататък, защото в днешната статия на Pin Academy ще Ви разкажем за някои прекрасни английски замъци.

  • Замъкът Алнуик - в Нортъмбърленд е собственост на семейство Пърси. Някои от стаите са запазени в първоначалния си вид и са отворени за посетители. Освен че ще видите красивите градини и експозиции, вероятно ще чуете и легендата за вампир, който обитавал замъка. Друг любопитен факт е, че можете да видите замъка във филмите  “Хари Потър”, “Имението Даунтън”, “Трансформърс” и други.
  • Замъкът Уиндзор - един от най-големите замъци в света. Построен от Уилям Завоевателя и е бил дом на 39 английски монарха. Вътре могат да се видят безценни произведения на изкуството и забележителни архитектурни решения като например голямата бална зала.
  • Замъкът Доувър - наричат го “ключ към Англия”, защото е имал важно стратегическо значение за отбраната. Днес замъкът е превърнат в музей и е достъпен за посетители, които могат да видят всички негови части и както и дувърските канали.
  • Замъкът Боудиъм - изглежда като излязъл от илюстрация на детска книжка - четириъгълен замък с ров, пълен с вода сред тучни зелени площи. Пред него може да се види езеро с красиви водни лилии. Вътре има 33 камини и 10 спирални стълбища, по които могат да се качат посетителите. Построен е, за да запази южния бряг на Англия от френско нашествие.
  • Замъкът Чилингам - един от най-зловещите. Служил е като отбрана срещу шотландските атаки. Понеже има стаи за мъчение, се счита, че душите никога не намерили покой. Така че, ако Ви допадат истории за духове и обитавани замъци - това е Вашето място.
  • Арунделският замък - разположен е в южната част на Англия и е изключително внушителен. Построен е като защитно съоръжение на самата река Арун. В днешно време е собственост на херцогът на Норфолк и неговото семейство. Голяма част от замъка е отворена за посетители. Към него е изграден ресторант и магазин за сувенири.

Кой от тези замъци бихте посетили?

Разгледай още