Блог

5 съвета как да се подготвим за учебната година

Почти не остана до началото на новата учебна година. В тази статия решихме да съберем няколко полезни съвета за ученици и родители:

  1. Четене на задължителна литература и преговор. Ако си ученик, на когото скоро му предстои отново да се завърне в клас, увери се, че си прочел поне една част от задължителната литература. Това особено важи за учениците от 5ти, 6ти и по-специално 7ми клас, на които им предстои НВО по български език и литература. Би било прекрасно, ако през ваканцията си отделил и малко време за преговор. Но ако си пропуснал, в Pin Academy ще организираме интензивен курс за преговор и подготовка за входни нива по английски език и математика в началото на септември.
  2. Пазаруване. В дните около и на първия учебен ден винаги настава лудница по книжарниците и магазините за дрехи и обувки. За да приключите по-бързо, е добре да си съставите списък и да не оставяте за последния момент. Онлайн пазаруването е идея, ако искате да спестите време.
  3. Допълнителни уроци. Ако сте решите да запишете децата си на допълнителни уроци, най-доброто време е да го направите още преди началото на учебната година, защото графиците на преподавателите започват да се запълват още от началото на септември.
  4. Разговор с ученика. Ако детето Ви за първи път ще прекрачи прага на училището тази година, добра идея е да говорите с него за това каква да очаква, каква е разликата между деня в детската градина и училището и като цяло да се настрои детето за промяната, която му предстои. Това лято в Pin Academy организирахме курс за подготовка на първокласници по писане и английски и една от основните цели, които си бяхме поставили, беше децата да свикнат с учебната среда.
  5. Организация за водене и вземане на децата от училище. Ако детето все още е малко и е необходимо някой да го води и взема от училище, няма да е лошо предварително да видите графика на смените и да прецените кой може да помага.

Какво бихте допълнили към нашия списък и по какъв начин се подготвяте за учебната година?

Разгледай още