Събития

В света на знанието - едно интервю на Мая от Thingamyjic с Петя, Илина и Николай от Pin

Като малка винаги се записвах на всички допълнителни дейности в училище като театрално изкуство, изобразително изкуство, народни танци и какво ли още не. Спомням си, че дори бях в състава на мажоретките. Всеки ден оставах допълнително след часовете и беше истинска забава за мен. И до ден днешен обичам свободното ми време да е заето, за да не скучая. Последно изкарах няколко нива по английски език, а преди това ходех да изработвам оригами. Винаги е по-весело, да е весело.

Днес се отбих до Pin Academy - най-новото място в Бургас за изучаване на чужд език - английски, немски, руски. Освен това се провеждат и курсове по счетоводство. Всяка седмица се организират готварски курсове за деца, както и арт работилнички. А за хора като мен, обичащи фотографията можете да намерите и курсове по Photoshop и Corel draw. Цари приветлива атмосфера и ведро настроение. Реших да посетя офиса на Pin Academy и да задам няколко въпроса на учителите, които ме посрещнаха топло и с усмивки на лица отговаряха на въпросите ми.

Как се роди идеята за Пин Академи? 
ИЛИНА 
Спонтанно.
А какво всъщност се крие зад Пин? 
НИКОЛАЙ 
Искахме да скрием в името нещо лично, частица от нас, но и в същото време търсехме силно послание за името на академията и след много варианти се роди идеята за ПИН, акроним от първите букви на имената на създателите на академията, подредени по начин образуващ английската дума за кабърче – да „ забиваме“ знанието в умовете на будните хора, които са дошли при нас и са се доверили на опита и знанията ни. 
Какво е посланието, което искате да предадете на младите хора, които идват при вас? 
ПЕТЯ 
За нас е важно децата, тийнейджърите, както и възрастните да се почувстват част от общност в Pin Academy. Да знаят, че освен да получат знания, ще срещнат и приятели, ще бъдат изслушани, ще се съобразим с индивидуалните нужди на всеки, а часовете ще минават приятно и неусетно. Нашата цел е всеки да посещава занятията с желание и да си тръгва с усмивка. 
Разкажете ми повече за обученията, които предлагате. 
ИЛИНА 
Предлагаме езикови обучения – английски, немски, френски, италиански, като нямаме възрастови ограничения – имаме курсове както за бабите, така и за внучетата. (Смее се)
Професионалните обучения са с лектори, които освен добри теоретици са и отлични практици. В нашия екип няма разделение на преподаватели по езици, по професии и т.н. Взаимодействаме си, полезни сме си. Обичаме се и сме привърженици на идеята за teamwork. Не правим teambuilding, защото всяка почивка е свързана с пускане на музика, смях и хапване на нещо сладичко. Просто няма нужда… 
А какви са Вашите малки бюти тайни? 
ПЕТЯ 
Най-вече съня – особено важно е да си вземам 8 часа за пълноценен ден. Бих добавила и храненето – не пропускам любимата си закуска с овесени ядки и мед, както и много плодове и зеленчуци. 
НИКОЛАЙ 
Никога не излизам навън без да оформя брадата си и да сложа крем за лице (смее се). Друго много важно нещо за мен е парфюма – той показва същността ми без дори да се налага да говоря. 
ИЛИНА 
Да се усмихвам всеки ден. Искреният смях /и съвсем сериозно вярвам в това/ озарява лицето и душата, привлича вниманието, оправя настроението и не позволява депресията да навлезе в съзнанието. Ползвам хидратиращи кремове – дневен и нощен, защото кожата ми е суха, също така всяка сутрин и вечер нанасям крем за околоочния контур. Всеки ден тренирам у дома с тежести – поне 20 минути, също толкова време правя и аеробни упражнения и се опитвам да не прекалявам с храната, което за жалост не винаги ми се получава. 
Какво бихте пожелали на Вашите ученици? 
ПЕТЯ 
Не се отказвайте! Понякога успехът изисква повече търпение и упоритост, но те винаги са възнаградени – чувството за удовлетворение от постигнатите резултати е несравнимо. 
НИКОЛАЙ 
Говорете! В началото на една мъдра книга неслуайно е написано „В началото бе словото…“ . Пожелавам на всеки един от нашите курсисти да намери в себе си силата да се надскочи и да покори новите хоризонти, които се крият зад мечтите му. 
ИЛИНА 
Да си поставят осъществими цели. Така бавно и полека с всяка постигната цел ще се чувстват щастливи, осъществени и ще получават кураж да мечтаят и да вървят напред. Пожелавам Ви да сте влюбени, устремени, запленени от живота. Радвайте се на малките неща!
Пожелавам успех на Pin Academy  и всички техни ученици!

Разгледай още