Блог

Как да запазим уменията си по чужд език по-дълго от тена

След като летните дни отминаха и само тена ни напомня за слънцето и морето, е време да намерим нови занимания, подходящи за този сезон. Ако сте решили да учите чужд език и се чудите как знанията Ви да останат постоянни и да можете да ги прилагате на практика, ето няколко идеи от Пин Академи:

  • Пейте – започвайте деня си с любима песен на английски език, като от време на време си намирайте нова любима песен.
  • Четете – не задължително книги. Има много интересни блогове, които ще ви помогнат да научите не само английски език, но и много интересни факти. Ето някои примерни – deliciouslyella.com,  www.thelondoner.me, http://www.bbc.co.uk/learningenglish/english/ https://www.perfect-english-grammar.com/, www.handluggageonly.co.uk.
  • Не подценявайте и гледането на любимите си влогъри в com. Ето тук съвети как да запомните по-лесно информация https://www.youtube.com/watch?v=CJGHJd7B24o
  • Movie night – малко пуканки и любимият сериал или филм са перфектен начин да научите нови думи и изрази и припомните вече научени.
  • Социални мрежи – не са единствено загуба на време, ако знаем как да извлечем максималното от тях. Можете да си пишете с приятели на английски или още по-добре да си приказвате по скайп. Ако пък приятелите ви нямат време или възможност, ние от Pin Academy сме насреща.
  • Пътувайте – не само ще си припомните как да питате къде е плажа, но и ще преодолеете езиковата бариера.

Какви са Вашите предложения? Споделете ги с нас. Очакваме Ви. Вратите ни са широко отворени за всички, желаещи да учат не само английски, но също и немски, руски, както и много професионални програми.

Разгледай още