Блог

Защо ученето през лятото е полезно

Лятната ваканция винаги е очаквана с огромно нетърпение от всички ученици. Това е време за почивка, игри и приключения. Има ли място ученето през летните дни и ако да - каква е ползата от него? Според нас - учителите в Pin Academy, които се занимаваме с обучение през цялата година, ученето през лятото има своите добри страни. Ето защо:

  • Ако заниманията не са прекалено интензивни и продължителни, ще са като един вид разнообразие за децата.
  • Тези, които са по-срамежливи и не се социализират с много деца, ще намерят среда и приятели за игри в лятната занималня.
  • Децата, които по различни причини са допуснали пропуски в знанията си по различни предмети - математика, български или езици - английски, немски, испански или руски, ще имат възможност да наваксат чрез допълнителни уроци и курсове. Така ще могат да започнат новата учебна година една идея по-уверени и знаещи.
  • Тези, които са по-любознателни и искат да научат нещо ново, но през учебната година са прекалено натоварени и нямат достатъчно време, могат да го направят през лятото. Добра идея е изучаването на нов чужд език.
  • Курсовете и обученията през лятото са обобщени в най-важното от изминалата година. Няма да се губи излишно време и децата няма да скучаят.
  • Децата ще имат усещането, че правят нещо полезно с времето си за част от времето ще имат рутина. Това е особено полезно за тийнейджърите, които не работят и се събуждат в късния следобед.

Какво мислите по темата? Ще изучават ли нещо Вашите деца през лятната ваканция или ще почиват?

Разгледай още