Блог

School year reminder

Съвсем скоро предстои да започне новата учебна година. Вероятно част от родителите вече са започнали подготовка по пазаруване на дрехи и помагала. Включваме се и ние от Pin Academy с няколко свежи напомняния:

  • Ако на детето Ви му предстои да бъде първи клас, не пропускайте да поговорите за  нагласите му, какво да очаква, какъв ще бъде режима му и какво ще се очаква от него. Със сигурност реалността ще бъде доста по-различна, но все пак е важна и психическата настройка.
  • Ако сте решили да запишете детето си на уроци по английски, български или математика, сега е най-добрият момент, докато все още има места в групите или часовете на преподавателите не са запълнени с уроци.
  • Всеки родител познава детето си най-добре и знае дали това е необходимо или не, но поговорете за отношенията с другите деца - за това, че е добре да се помогне, ако съученик има нужда, както и за толерантността и съпричастността към децата с по-малко финансови възможности.
  • Още от ранна възраст възпитайте детето си, че учителят  - както в училище, така и на допълнителните уроци, е авторитет, който трябва да се уважава. Децата често подражават на поведението на родителите си и ги цитират. Ето защо е добре да бъдете внимателни какво казвате - децата Ви прекарват една голяма част от деня си със своите учители.
  • Обяснете на детето си, че е важно да бъде точно навреме на училище и за урок, защото изграждането на полезни навици започва още в ранна възраст.
  • Акцентирайте, че писането на домашни е изцяло тяхно задължение. Учителят от частните уроци би могъл да обясни и помогне, но няма как да се усвои учебния материал, ако и детето не положи усилия.

Надяваме се, че сме били полезни. Успешна подготовка и още по-успешна 2023/2024 учебна година от учебен център Pin Academy.

Разгледай още