Блог

Коледата - възможна - няколко практични съвета от Pin Academy

Коледа приближава и всеки от нас иска да се зареди с настроение за празниците, за да си прекара незабравимо с любимите хора, да си почине и да се позабавлява. Ето някои идеи от екипа на Pin Academy как да избегнете стресови ситуации по празниците и да сте във възможно най – добра кондиция, за да изживеете мечтаната Коледа:

  • Не оставяйте много задачи в службата за последния момент. Именно така човек се запасява с взривоопасни нива стрес, от които не може да се отърси през всичките почивни дни, а тази година за Коледа те ще бъдат само 5. Още от началото на месец декември започнете поетапно да довършвате всичко, което сте отлагали за последния момент, намалете часовете, прекарани в социалните мрежи, използвайте всяка свободна минута, за да наваксате с ангажиментите си и така на 22 декември ще се озовете у дома в топлите завивки с чувство на изпълнен дълг. А това повишава рязко възможността да се отпуснете и да се забавлявате отлично!
  • Купете подаръци и опаковъчна хартия по – рано. Последните дни преди Коледа има вероятност да:  а) са изчерпани желаните от Вас стоки, б) рязко да са поскъпнали, в) да имате неотложни ангажименти и да се наложи да пренебрегнете работата си или личните дела  полза на пазаруването или още по – зле някой да остане без подарък. Разхождайки се в последните дни на ноември или началото на декември по магазините, из МОЛ – а или разглеждайки някои интернет сайтове с атрактивни артикули, поръчвайте и купувайте по нещо, което харесате – така едновременно ще разсрочите разходите си и ще попълните списъка с подаръци за Вашите близки и приятели. А няма нищо по – хубаво от това да направим някого щастлив!
  • Измислете си забавен сценарий на Коледната вечер: зная, че не всеки е артистичен и не на всеки се отдава да създава истории или игри. Но винаги е по – добре да има нещо повече от вкусно хапване на масата. Доброто настроение е заразно и върви чудесно с чаша вино! Ако не можете да измислите нищо оригинално, ползвайте на „франчайз” готовите модели на „Стани богат” – направете забавна игра с въпроси и отговори, създайте дрескод със забавни елементи, играйте на филми или друга игра. Като деца много се забавлявахме, а повярвайте, ако играете като възрастни ще бъде още по – хубаво!
  • Украсете дома си! Нищо не създава уют и весело настроение както красива елха, коледни елементи из дома, празнична покривка или лампички. Създайте си удоволствие. Пуснете си празнична музика. Тази година открихме един микс, който Ви препоръчваме: https://www.youtube.com/watch?v=KQ-7O3fhAuQ - много вдъхновяваща и приятна за ухото леко джазирана колекция.
  • Направете коледни сладки! Намерете време – например в неделната вечер. Децата ще се радват, ще ги украсите заедно. Ако не сте семейни - занесете ги в службата – колегите Ви не очакват такива изненади от Вас – и този ден всички ще бъдат по – усмихнати, по – учтиви, по – добри. Миризмата на домашни коледни сладкиши е в състояние да ощастливи и смекчи дори и най – големия критик на коледните приготовления
  • Започнете диета още днес! Ако искате да сте в топ форма за празниците, има страхотни 3 седмични диети, съчетани с комплекси от упражнения, с които можете да свалите желаните килограми и в Коледната нощ да носите онзи тоалет, който пазите за времето, в което ще изглеждате по - добре. Този момент е сега, тази година, не го отлагайте!

Екипът на езиков център Pin Academy също започна приготовленията по всички точки от списъка и се надяваме да успеем с всичко навреме, за да посрещнем своята Вълшебна Коледа!

Желаем Ви  чудесни и романтични празници!

Разгледай още