Блог

Историята на коледния чорап

Накичихте ли вече елхата? А гирляндите, червените топки, фенерите, преспапиетата и всички прекрасни нещица наредихте ли?Дано не сте забравили и коледния чорап, който Дядо Коледа пълни с лакомства.  Коледната украса в Pin Academy е готова още от края на ноември и радва  малки и големи ученици, които идват на курс. Ние също си имаме чорапче, което виси от вратата на любимата на всички втора зала. За разкош си имаме и един с пайети. Но знаете ли каква е историята на коледния чорап?

Според една от най-популярните легенди живял някога един баща, който наскоро бил овдовял. Той имал три дъщери, но бил много беден и едва свързвал двата края. Въпреки че дъщерите му били много красиви, той се притеснявал, че няма да може да ги омъжи. Свети Никола минавал през градчето, където живеел този човек и случайно чул да се говори за тежката му съдба. Знаел, че ако му предложи помощ, той ще откаже, заради достойнството си. Изведнъж му хрумнала прекрасна идея. Една нощ, докато всички спели, Свети Никола се спуснал надолу по комина. Той напълнил чорапите на момичетата, които съхнели на огъня от камината, със златни парички. На другата сутрин момичета открили щедрия подарък и били безкрайно щастливи. Пфю, вече можело да си отдъхнат и да намерят личен момък за женене.

Днес коледните чорапи са с различни размери, десени и от различни материи. Без значение какъв е Вашият, желаем Ви да е пълен с това, от което се нуждате – лакомства, играчка, щипка щастие и доза обич.

Весели празници!

 

Разгледай още