Блог

5 невероятни испански сериала

Всеки знае онова приятно чувство на гордост, когато гледаш филм на чужд език и разбираш диалога. В днешната статия искам да Ви препоръчам 5 много увлекателни испаноезични сериала, на които да се насладите. Ако пък в момента изучавате езика, ще е чудесна практика и възможност да научите нещо ново.

  1. Money heist – този сериал го поставям в графа “most favourite ever”. Идеята на една банда много готини хора е да проникнат в “La case de papel” (хартиената къща) и да си напечатат милиони евра и след това да си живеят живота. Като план звучи лесно, но супер много неща трябва да се планират, а когато нещо се обърка, става много интересно – особено, ако е в края на епизода. Сериалът е страхотно измислен, приковава вниманието и те кара да мислиш каква ще е следващата стъпка на Professor – великият ум в цялата история.
  2. Gran Hotel беше следващият, който изгледах. Леко по-старомодна история от началото на 19в. Семейство Аларкон управлява великолепен хотел в провинцията, но зад стените му се развихрят нечувани интриги, скандали, лъжи и лицемерие. Има и много забавни моменти с единия от синовете на семейството, който се забърква в големи неприятности, но всеки път оцелява. Основната история обаче е за любовта между Алисия и Хулио и как двамата успяват да разкрият дълго пазени семейни тайни. Ако скоро те започнали да изучавате испански, това е Вашият сериал – страхотно и отчетливо произношение.
  3. Cable girls разглежда сериозни и болезнени теми от миналото – правата на жените, правото на това да бъдеш различен и испанската гражданска война. Интересен факт е, че това е първият испански сериал на Netflix. Историята се завърта около няколко момичета, които започват работа като операторки в телефонната компания в Мадрид. Всяка от тях е от различен произход и със своя лична история, но всяка се оказва важна част от живота на другата. Честно казано краят беше малко странен и неочакван за мен, но като цяло сериалът си заслужава.
  4. The house of flowers – след “Кабелните момичета” този сериал се оказа супер свеж и забавен, макар и на моменти с черен хумор. Може да го изгледате от любопитство, понеже е мексикански и произношението е по-различно. Всеки епизод е наречен на цвете и какво символизира то. Сцените са изключително цветни и ярки, костюмите са прелестни, а актьорите супер ексцентрични, но много добре подбрани за всяка роля. Сюжетът е за семейство, което притежава малък бутик за цветя, но и кабаре със същото име. Няма да издавам повече, защото заслужава да се гледа.
  5. Valeria беше последният испански сериал, който изгледах. Отново много красиви костюми, романтични и приятни да гледане епизоди. Валерия е млада писателка, която решава да напише роман за своя живот, но това не се оказва никак лесно. Страхотно е, когато има някой, който да те подкрепя и да е честен с теб. В случая това са нейните приятелки Лола, Кармен и Нереа. В сериала се разглеждат различни теми, но за мен основната е “the girl power”и силата на приятелството. В очакване съм на сезон 3.

Надявам се, че Ви вдъхнових да изгледате някой сериал от моя списък и очаквам Вашите препоръки. Ако пък сте решили да изучавате испански език, може да разгледате предложенията на Pin Academy за курсове и уроци за деца и възрастни в раздел "Курсове". 

Разгледай още