Блог

Уникални шоколадови традиции по света

В месеца на любовта, когато по традиция се подарява и консумира огромно количество шоколад, решихме да споделим с Вас някои уникални шоколадови традиции от цял свят. За някои от тях учениците от курса по английски в Pin Academy вече са запознати. Ето ги и тях:

Целувки за деня на св. Валентин в Пенсилвания – през 1907г. шоколатиерът Милтън Хърши е произвел първата партида целувки от млечен шоколад във формата на сълза. Впоследствие стават масово произвеждани за празника.

Процедури с шоколад в Никарагуа. Никарагуа е не само най-големият износител на какао в Централна Америка, но и място, където се предлагат голямо разнообразие от масажи за тяло и лице с шоколад, известни с медицинските си ползи.

Шоколад и чурос в Испания – сервира се в сладкарниците от векове. Чуросът е пържено тестено изделие, замесено с пшенично брашно и пържено в зехтин. Отвън е хрупкаво, а отвътре е меко. Потапя се в чашка с гъст горещ шоколад. Хапва се сутрин за закуска, но също е популярно сред хората, които са били на клуб до късно и искат да хапнат нещо късно през нощта.

Шоколадови букви в Нидерландия – по време на зимния празник св. Никола нидерландците подаряват на любимите си хора букви от азбуката, направени от шоколад. Обичаят идва от Средновековието, когато учителите учели учениците си да пишат, като използвали букви, направени от хляб.

Шоколадов влак в Швейцария – всяко лято туристите се качват на известния шоколадов влак и обикалят из шоколадови фабрики. Слушат разкази за известни шоколатиери от страната и опитват от качествената продукция.

За написването на тази статия беше нужно и не малко количество шоколад за вдъхновение. Вие знаете ли за други интересни традиции, свързани с шоколад?

 

Разгледай още