Блог

Учители-мотиватори

Петя: Училището ме срещна с много учители като несъмнено от всеки съм научила по нещо, а и всички те са допринесли за избора ми на професия – именно да стана учител. Но в тази статия искам да разкажа за учителката ми в 7ми клас, при която ходех на уроци по български език. В началото на учебната година майка ми ме записа с една моя съученичка при Донка Кънева. След училище веднъж или два пъти седмично – вече съм забравила, ходехме у тях да се готвим за изпита в края на учебната година. Освен ценните съвети, които ни даваше в писането на съчинения, анализи, както и правописни правила по български език, никога няма да забравя специалното й отношение. Когато някоя домашна не беше съвсем добре написана, винаги намираше да каже нещо насърчително. Веднъж например, когато ни беше дала подробен преразказ, ми каза “Е, Петя, ти си майстор на краткия разказ.”Така че, ако видите някоя кратка статия в блога на Pin Academy, вече знаете кой я е писал. Безкрайно съм й благодарна, че въпреки че бях решила да уча френски, ме насочи към английския език. Уроците с нея бяха истинско удоволствие, което чаках с нетърпение. Желая на всички млади хора да срещнат такъв учител, който ще ги вдъхнови и ще им бъде достоен пример в живота.

Илина: Много учители съм имала, на много съм се възхищавала, но най - любимата ми преподавателка е от ГРЕ "Георги С. Раковски" - г-жа Дафина Атанасова. До преди това българският език и литературата бяха нещо като тъмна Индия за мен. Учителките ми смятаха, че нямам особено дарование, освен това бях в математическа паралелка. Госпожа Атанасова се изправи пред нас - гимназистите. Красива, уверена, интелигентна жена с дар слово. Модерен преподавател и мотиватор. Строга и любяща. От първия ден обикнах литературата. Тя откри таланта ми за писане и ме превърна в истински творец. Разнасяше из класовете части от моите есета и дори помня как веднъж беше продиктувала някаква част от моите размисли над поемата "Септември" на Гео Милев. Това ме трогна до сълзи. Толкова се захласнах по този предмет, че в крайна сметка реших да кандидатствам с литература. И до ден днешен пиша разкази, приказки и статии в блога. Надявам се да Ви харесват.

Дано има повече преподаватели като нея. Госпожо Атанасова, благодаря Ви! Вие до голяма степен ми помогнахте да израстна като личност и да стана човек, когото харесвам!

Разгледай още