Блог

Треска за Оскари в Pin Academy

Оскарите на Академията

91-та церемония по връчването на филмовите награди на Американската академия за филмови изкуства - Оскар ще се проведе на 24.02.2019 в театър Dolby в Лос Анджелис, Калифорния. За всички запленени от филмовото изкуство това е ежегоден празник за всички сетива. Модните дизайнери се надпреварват за създават уникални тоалети и бижута за своите любими звезди, с които да украсят червения килим. Коафьори, гримьори, оператори и фотографи, журналисти, сценографи, хроникьори и още толкова сценични работници, танцьори и хореографи са ангажирани в този ден.

  Тази година ще има изключително много изненади – от номинациите в 24 – те категории до сценария  на церемонията.  За първи път в категорията за най – добър филм има номинирана продукция на Marvel –да,  „Черната пантера” е филм за цветнокожи супергерои! Освен това самата церемония ще бъде в нов формат и няма да има основен водещ /което се случва за втори път в дългогодишната история на Оскарите/. Известни актьори и актриси ще излизат на подиума, за да обявят отделните сегменти и награди. А в паузите, в които друга година водещият изпълнява скечове ще има много прекрасна филмова музика.  Какво по – хубаво от това?!

Както разбирате, ние сме изцяло запленени от раздаването на най – престижните филмови награди, особено сега – в седмицата на Оскарите. Като езиков център, Pin Academy има известни забележки към вечния монотонен симултанен превод по време на обявяването на  категориите, благодарствените речи и т.н. Съветът ни към всички, които са преминали курс по английски език при нас или са учили английски в училище – по – добре гледайте церемонията в оригинал, за да се потопите в атмосферата, да потренирате умението си за слушане с разбиране и да чувате добре какво говорят любимите Ви звезди с развълнуваните си гласове. Толкова с критиките и съветите. Да преминем към обявяването на номинациите:

Сега ще Ви запознаем с номинациите за Оскар на Академията, но не коя да е, а Академия Пин /Pin Academy/ :

Проведохме гласуване, разисквахме и споделяхме мнения и се обединихме около следните заглавия:

За най – добър англоезичен  филм: голяма драма, защото май всеки си имаше свой фаворит, но разбира се в крайна сметка победи хубавата музика и актьорска игра и се спряхме на “Bohemian Rhapsody” с Рами Малек в главната роля. Просто няма две мнения, ако всички трябва да посочим само един филм, всички ще изберем този.

Друга категория, в която няма спор за нас е категорията за най – добра оригинална песен. Това е “Shallow” от  “A Star Is Born” . Ако дойдете в офиса на Pin Academy в Бургас без предупреждение преди или след работно време, ще чуете някой от нас да припява на Брадли Купър и Лейди Гага. Който пее, зло не мисли. Филмът „Роди се звезда” е уникален, успя да ни раздели на такива, които го обожават и хора, които не го харесаха. Просто той разказва една история, за която човек трябва да има нагласата да я изгледа, да я почувства и да я съпреживее. И тъй като понякога зрителят иска да се позабавлява и да не се напряга с драмата на едно бивше величие много хора няма да харесат фабулата и трагичния край. Но саундтрака на филма ще хареса на всички – в това нямаме никакво съмнение. А Лейди Гага ни изненада с актьорското си превъплъщение – адмирации. Тя е нашата номинация за най – добра актриса.

И накрая една българска номинация от нас – с удоволствие гледахме „Вездесъщият” през 2018 година. Модерен, актуален, смислен, една страхотна продукция. Може и да не спечели вниманието на  Американската академия за филмови изкуства, но със сигурност спечели нашето. Насладихме му се по кината, а след това и по телевизията. Мен лично всеки път ме впечатлява както историята, така и актьорското присъствие. Чудесно попадение!  Сценарият е дело на Матей Константинов и Илиян Джевелеков, който е и режисьор на филма. Гледайте го, ако сте го пропуснали. В днешния свят, доминиран от технологии и он-лайн воайорство ще си зададете много въпроси. И отговорите може и да не Ви харесат.

Остава да изчакаме до неделя, за да разберем дали нашите фаворити ще спечелят мечтаните статуетки. А до тогава – ходете на кино, ценете филмовото изкуство и четете нашите статии в блога. Ако искате да гледате любимите си филми без да Ви е нужен дублаж, запишете се на курс по чужд език в Pin Academy – любимото място на знанието в град Бургас.

Разгледай още