Блог

Как да се справим със следпразничната апатия

Декември вече отмина, а с него и цялата коледна еуфория по украсяването, разменянето на подаръци и празнуването в по-тесен кръг тази година. Както винаги в средата на януари ни става малко апатично и леко депресивно, но сме твърдо решени да не се подаваме на тези усещания. Как да се справим със следпразничната апатия? Ето няколко идеи от Pin Academy:

  • Създайте си уют у дома. Със сигурност гледате интересни сериали и четете увлекателни романи, но усещането ще е още по-приятно, ако се завиете с топло одеало, запалите си свещ и си направите чаша чай или какао.
  • Организирайте си клуб с приятели – в тесен кръг до 4-5 човека. Ние си направихме готварска работилничка в Pin Academy. Получи се супер приятно, а резултатът беше много вкусен. Всеки може да донесе продукти и да осъществите някоя нова рецепта.
  • Играйте настолни игри. Вярно, че са старомодни и в днешно време всеки предпочита компютърните, но вземете един Скрабъл и ще видите, че времето ще мине неусетно и ще прекарате много забавно.
  • Учете. Времето, прекарано в учене, е ценно и ползотворно. Дори и в настоящата ситуация може да се обърнете към нас за онлайн уроци по английски, немски, испански, математика, български, както и всичките ни компютърни курсове.
  • Правете упражнения. Знаете ли, че дълголетните японци всеки ден правят малко упражнения, за да се раздвижат и вървят много. Пробвайте и Вие – със сигурност ще имате повече енергия през деня.
  • Хапвайте сладко. Е, всички знаем, че шоколада, тортите, бисквитите подобряват настроението, така че поддържайте си един малък запас, а ако се тревожите за килограмите, върнете се към предната точка.

Ние Ви желаем топли, уютни и споделени зимни дни, както и най-вече здраве!

Разгледай още