Блог

Да разиграем времената

Глаголните времена в английския са нещо, което затруднява не малко курсисти. Съгласни сме, че отнема време и е нужно постоянство, за да се затвърдят знанията и уверено да се използват различни глаголни времена. Както казваше един курсист: “Искам да говоря като аристократ!”. Ето някои игри, с които можете да се упражнявате не само в Pin Academy, но и вкъщи:

  • Present Simple – глаголното време, с което разказваме за нашето ежедневие. За да го упражните – измислете си нова идентичност. Задавайте си въпроси, за да научите повече информация за интересите, предпочитанията, свободното време, професията или за семейството на другия.
  • Present Continuous – всички знаем, че с него казваме какво правим в момента. Една от любимите ми игри е по двойки. Единият съставя изречение, например Three ducks are swimming, а другият рисува картинка, за да го онагледи.
  • Past Simple – разказваме за минали случки и събития. Тук играта, която предлагам се казва I know what you did last summer. Може да се играе в група или по двойки. За целта са необходими около 10 изречения в минало време, които всеки може да види. Например, You found 10 dollars. Изберете си изречение и го покажете с жестове и мимики. Другите трябва да познаят кое е изречението. Със сигурност ще се забавлявате много.
  • Present Perfect – не може да разкажем за своя опит без него. Тук използвайте въображението си и съставете по-екзотични въпроси. Даже може да се изненадате, ако откриете сходен опит. Пробвайте нещо като: ”Have you ever run in a big ball?”.
  • Future Simple – за бъдещи предсказания, които се основават на нашите вярвания или предположения. Може да влезете в ролята на врачки и да се опитате да предскажете бъдещето на човека, с когото играете. Може да е нещо като: “You will become a chimney sweep and you will travel around the world.” Колкото по-нестандартно, толкова по-добре.

За още игри и глаголни времена Ви очакваме в Pin Academy в нашите курсове за деца, тийнейджъри и възрастни, както и в индивидуалните ни занятия по време, удобно за Вас.

 

Разгледай още