Блог

Професии с английски език

В съвременния свят на високи технологии и бързи комуникации се появява нуждата от все по-нови професии, които ще бъдат упражнявани от сегашните деца. Много често самите те, изморени от часовете и домашните в училище, ни питат: “Защо трябва да уча английски език? Нали живея в България...”. Днес ще се опитаме да дадем отговор на този въпрос, като съставим кратък списък с професии, при които е задължително да се владее английски език.

  • Специалист по връзки с обществеността – за да представят клиeнта си във възможно най-добра светлина, тези хора трябва да умеят да си служат добре не само с родния си език, но и с английския, както и да поддържат връзка с различни медии – телевизия, радио, вестници, списания, уебсайтове и други.
  • Преподаватели по английски като втори език – тук необходимостта от познаване на граматичните правила и богат речников запас е повече от ясна.
  • Маркетолози – ако искат да са наистина добри в своята професия, трябва непрекъснато да следят изменящите се световни тенденции, като основната информация е изцяло на английски.
  • Преводачи – някои са специализирани в устния превод към различни институции (например, полицията) или в телезиционни предавания, а други в писмения – на книги или документи.
  • IT специалисти – тук е неизбежна комуникацията на английски. Също така основните термини са на този език. Вероятно едно водещо изискване при наемане на работа е отлично владеене на английски.
  • Екскурзоводи – умението да се общува на анлийски отваря врати и за хората, които обичат да пътуват и превръщат това свое хоби в работа. Да пътуваш, развеждаш туристи из забележителности и разказваш история и факти е мечтана работа за много млади хора.
  • Копирайтъри – те създават съдържание на реклами на различни стоки и услуги. Английският отново е a-must.

Кои професии бихте добавили към списъка на Pin Academy? Използвате ли английски в своята работа или все още го изучавате?

 

Разгледай още