Блог

Така го правят британците

Изучаването на чужд език е свързано и с опознаването на традициите и обичаите на народа, който го говори като роден. Тъй като в Pin Academy един от най-търсените езици от деца и възрастни е английския, днес ще Ви разкажем за някои невероятни британски традиции.

Търкаляне на пита сирене – това е ежегодно състезание, което привлича участници и зрители от цял свят. Сиренето се търкаля надолу по хълм и този, който пръв се дотъркаля до финалната права, е победител. Наградата е самата пита сирене.

Ден на сламената мечка – този фестивал продължава три дни през януари в градчето Уитълси. Мечката е човек, облечен в костюм от слама. Той забавлява хората, а в замяна получава храна и нещо за пиене. На последния ден костюмът се изгаря (без човека).

Джак в зелено – това е много стар английски обичай, при който хората се покриват със зеленина да приветстват идването на лятото. В наши дни фестивалът се провежда в Хейстингс през май. Има шествие, музика и танци по улиците. Джак в зелено е една голяма фигура, пременена в зелено. В края на фестивала е символично убит, за да се освободи духа на лятото.

Гмуркане с шнорхел в уелските блата – провежда се всяка година през август. Участниците трябва да направят две дължини от 55 метра, като използват само плавниците без техники за плуване. Ако Ви се ходи, не забравяйте костюма си за гмуркане, защото блатата са студени и мръсни.

Нощта на Бърнс – на 25 януари в Шотландия се провежда вечеря посветена на поета Робърт Бърнс. Сервира се хагис, гостите пият уиски и се рецитират стихотворения на Бърнс.

Лятно слънцестоене в Стоунхендж – всеки юни хиляди хора се събират в Стоунхендж, за да наблюдават изгрева на слънцето в най-дългия ден от годината. Не е нужна специална покана, а само одеяло за пикник. Ще се насладите на музика на живо и много забавления.

Вие чували ли сте за други интересни британски фестивали?

Разгледай още