Блог

Онлайн учебна година - код червено

Тази учебна година е напът да приключи почти изцяло онлайн. Въпреки ползите от това децата да са на безопасно място у дома, дистанционното обучение си има и своите негативни страни.

Ето някои неща, които бихме искали да напомним, не само на нашите ученици, но и като цяло на всички:

  1. Това, че си вкъщи, не означава, че нямаш отговорност към часовете. Те започват в определен час, затова събличай пижамата и се подготвяй за уроците.
  2. Много е изкушаващо да играеш компютърни игри в час или да си пишеш с приятел, но по-добре остави тези занимания за след часовете, защото иначе нищо няма да разбереш от новата информация, която ти се обяснява.
  3. Редовно попълвай учебните тетрадки и помагалата, защото в един момент учителката ти ще поиска да ги провери, а може да постави и оценка. Не забравяй, че това е допълнителна практика, която ще ти помогне да затвърдиш знанията си.
  4. По време на тест най-добре разчитай на себе си. Ако някой го реши вместо теб, хубавата оценка няма да ти свърши особено голяма работа, освен че ще изглежда добре в електронния дневник. Това е все едно да напишеш в автобиографията си, че владееш отлично английски,а когато отидеш на интервю за работа, да не можеш нищо да кажеш.
  5. Ако въпреки всичко, срещаш затруднения по учебния материал, потърси помощ. Помоли учителката да ти обясни, някой съученик или родител. Ние в Pin Academy също сме насреща по отношение на уроци по английски, немски, испански, математика и български. Най-добре е да не оставяш пропуските да се натрупват, защото следващата година ще ти бъде много по-трудно да наваксаш.

И за финал - успех на всички. Бъдете отговорни, защото изпуснатото време няма да се върне, а никак не е модерно да си сред изоставащите в класа.

Разгледай още